ПОРАДИ

ЩО ЗАНАДТО – ТО…
Зазвичай люди думають, що трави, якщо їх вживати більше норми, шкоди не принесуть. Проте це не так. Відомо, що надмірне вживання звіробою, тим більш тривале, може призвести до імпотенції. Передозування алое призводить до виразки шлунка, а для вагітних жінок небезпечне передчасними пологами або викиднями. Надмір вжитої валер’яни замість заспокоєння дасть зворотний ефект – виникне стан перезбудження. А полин може призвести й до галюцинацій: недаремно шамани додавали цю траву до свого зілля, аби люди, випиваючи їх, переходили в стан трансу.
РОМАШКА – УЛЮБЛЕНИЦЯ ТИБЕТСЬКИХ
МОНАХІВ
Відомо, що тибетські монахи надавали особливого значення цілющій силі ромашки. Ця рослина входила до чудодійного засобу омолодження, винайденого тибетськими монахами. Рецепт його простий, як і все геніальне… Беруть суміш із однакових частин ромашки, звіробою, безсмертника й березових бруньок, перемелюють його,  кладуть в посудину й накривають її. Через деякий час суміш заливають окропом, настоюють 15-20 хвилин і проціджують не через марлю, а через більш густу тканину. В отриманий напар додають мед. Монахи пили цей чай перед сном, а також вранці – уже без додавання меду.
«ВІЗЬМІТЬ СЕБЕ
В РУКИ!»
Не кажіть такого хворим на депресію
Багато людей бояться не тільки визнати, що у них депресія, але навіть подумати про це. Тому, що досить часто люди схильні сприймати депресію як вияв душевної слабості, з якою буцімто людина здатна справитися з допомогою однієї лише сили волі. Це – помилкова думка. Одна з причин депресії, яка найбільш вірогідна на сьогоднішній день – це порушення нормального балансу хімічних речовин, як буває, наприклад, при діабеті. Тому радити хворому взяти себе в руки нерозумно. З таким само успіхом ви можете вилікувати хворого на діабет, порадивши йому не корчити із себе дурня…