КАМІНСЬКИЙ НЕ ЛІКУВАВ – ВІН ВИЛІКОВУВАВ

Відомій книзі «Друг здравія» не менш відомого лікаря-гідропата Вітольда Камінського, яка вийшла у 1906 році, виповнилося 100 років. До ювілею книги за сприяння головного фізіотерапевта міста Києва С. Бучинського та Всеукраїнської асоціації фізіотерапевтів і курортологів в оздоровчо-лікувальному санаторії «Жовтень», що в Кончі-Заспі, була проведена науково-практична конференція «Природні методи лікування».
У виступах провідних спеціалістів фізіотерапевтів з України та Росії відзначалась видатна роль Вітольда Камінського в становленні сучасної системи фізіотерапії – оздоровленні та лікуванні різних хвороб природним методом водолікування (методом Камінського) без застосування хіміотерапії (продуктів фармакології).
Спогадами про Вітольда Камінського як надзвичайно людяного лікаря (всіх, хто не міг заплатити за лікування – лікував безкоштовно!) поділилася його онука зі Львова Єлизавета Петрівна Шамбранська та шанувальник його методів лікування вчитель Михайло Васильович Тюменцев з Бучі, де він і інші шанувальники Камінського організували його музей та поставили пам’ятник на могилі знаменитого лікаря.
Справу Вітольда Камінського та його послідовниці Марії Кронік-Прокоф’євої творчо продовжує сучасний лікар-фізіотерапевт Сергій Коломієць, який поєднує методи Камінського з методами оздоровчого голодування. Він поділився з присутніми своїми досягненнями, а його пацієнти – Михайленко Олександра та навколосвітній мандрівник Валерій Петущак поділилися своїм досвідом успішного виліковування за методом Камінського від тяжких хвороб.
Великим сюрпризом для присутніх стала презентація щойно надрукованого репринтного видання «Друга здравія», що побачила вдруге світ завдяки зусиллям народного депутата України Юрія Гнаткевича та народного депутата України першого скликання Юрія Збітнєва та його видавництва «Княгиня Ольга». Ось що сказав на конференції Юрій Гнаткевич:
«Мій шлях до розуміння ролі природних методів лікування в оздоровленні людей проліг через хворобу, яка мало не привела мене до катастрофи. Ще у 1980 році я захворів на бронхіальну астму. Хвороба прогресувала дуже швидко і проходила важко. Я вже не міг ні спати, ні ходити. Але дивний випадок звів мене з людиною, яка знала молодого лікаря, який відтак вилікував мене надзвичайно просто: без ліків, із застосуванням водних процедур і голодування. Так я познайомився із методикою лікування гідротерапевта Вітольда Камінського. Ця методика врятувала мені життя. Відтоді я безліч разів на власні очі бачив, як мій лікар, що став мені близьким другом, повертав до життя безнадійно і часом смертельно хворих людей. Тому я завжди в міру моїх можливостей намагаюся пропагувати методику лікування та ім’я Камінського.
Сучасна медицина не може допомогти м
ільйонам людей побороти їхні хронічні недуги. Міністерство охорони здоров’я не охороняє здоров’я людей, не запобігає хворобам, а перетворилося в міністерство лікування і фармакології. Медицина і медична наука стали обслуговувати фармакологічних бізнесмонстрів, які наживаються на людському горі. Сучасна хіміотерапія перетворилася у соціальне зло.
Колишній міністр охорони здоров’я Микола Поліщук нещодавно вкотре заявив, що обличчя нашого Президента віддзеркалює стан України. Панові екс-міністру, який свого часу відповідав за лікування В. Ющенка, просто нічого сказати. Обличчя Президента віддзеркалює кризу сучасної медицини і її неспроможність. Якби М. Поліщук та всі ті, хто сьогодні лікує Президента, прочитали книгу нашого співвітчизника В. Камінського «Друг здравія» та познайомилися з працями і практикою знаменитих учених і практиків-гідротерапевтів Вінтерніца, Прісніца, Шротта обличчя Президента давно повернулося б до попереднього стану і, напевно, Україна була б іншою, ніж вона нині є.
Сучасні терапевти, замість того, щоб інтенсивно очищати організм від токсичних нашарувань, що потрапили до організму з їжею, водою і повітрям, продовжують запомповувати в організм нові могутні дози хімічних реактивів, підводячи його тим самим, як говорив Камінський, «до края гроба». Криза сучасної медицини буде подолана не таблетками, ін’єкціями, крапельницями і лазерними операціями, а фізіатричним лікуванням, яке усуває з організму токсичні і отруйні речовини, нагромадження та яких в певних його ділянках і є, власне, причиною усіх хвороб.
До В. Камінського в Бучу їхали хворі з усіх-усюд. Він не лікував, а виліковував безнадійно хворих і тому йому заздрили. Хіміотерапевти хімічать, а не лікують. Вони досі не допускають до В. Ющенка тих, хто знає, як очистити його організм від наслідків отруєння і повернути його до попередньої фізичної і естетичної форми. Вони, розуміють це чи ні, дурять народ, прописуючи йому рецепти. Пігулки, крапельниці і мазі не лікують людей, а лише тимчасово позбавляють страждань і створюють ілюзію одужання, заганяючи хворобу у хронічний стан. Коли човен протікає, учив В. Камінський, треба не вичерпувати воду, а латати дно.
Наш Господь був людиною. Він їв те, що їли інші люди. Він пив ту саму воду і дихав тим самим повітрям. Тому він хворів, як і інші люди. Але лікувався скромним і скоромним харчуванням, постами, водою і повітрям. Сама природа заклала в людський організм могутні сили для боротьби з хворобами. Ми лише повинні йому допомогти. Перевидана нами книга В. Камінського «Друг здравія» – це біблія для медиків, яку вони, на жаль, не читали. Сподіваюсь, що зараз вона наверне багатьох лікарів до роздумів, критичної оцінки своєї практики та, зрештою, до Божої істини».
Георгій ЛУК’ЯНЧУК

Учасники конференції біля будинку водолікарні Вітольда Камінського в Бучі під Києвом