У НОВИХ БЕЗРАДИЧАХ ПІДПАЛИЛИ ГРЕКО-КАТОЛИЦЬКУ ЦЕРКВУ

Будівництво церкви ще не було завершено, до неї не були підведені електричні та газові комунікації, тому випадкове загоряння внаслідок проблем з електрикою чи опаленням заперечується. За словами сторожа, приблизно о п’ятій ранку він ненадовго відлучився, щоб попити чаю. Невдовзі після цього будівля спалахнула і повністю згоріла.
Греко-католицька церква мала відкритися в Нових Безрадичах на прохання сільської громади та парафіян з навколишніх населених пунктів, яким важко було добиратися на службу Божу до Києва. Дерев’яна споруда була виготовлена в місті Коломиї і перевезена до Нових Безрадичів. Напередодні пожежі завершилося зведення будівлі. Урочисте освячення храму, названого на честь Матері Божої, планувалося на квітень, на свято Благовіщення Пресвятої Богородиці. При церкві також мали бути створені дві келії київського монастиря Святого Василія Великого.
«Ми не висловлюватимемо підозру на чиюсь адресу – це справа правоохоронних органів», – заявив настоятель монастиря Святого Василія Великого отець Василь. – Однак очевидно, що це не випадковість, а вчинок недоброзичливців. Підпал оселі є дуже тяжким гріхом, то що вже говорити про підпал храму – Божої оселі – та ще й напередодні Різдва Христового?»
Слід особливо зазначити, що жодних ознак конфліктів між парафіянами різних конфесій у Нових Безрадичах не спостерігалося. Тому зумисний підпал греко-католицької церкви не може розглядатися інакше, як намір певних сил створити міжконфесійну напругу в суспільстві й посіяти ворожнечу між віруючими людьми напередодні такого великого свята, яким для всіх християн є Різдво.
Конгрес Українських Націоналістів вимагає від влади та правоохоронних органів звернути особливу увагу на цю надзвичайну подію, провести детальне розслідування обставин пожежі з метою виявлення винуватців та притягнення їх до відповідальності.