У ЛУГАНСЬКУ ДЕПУТАТ-РЕГІОНАЛ ПОБИВ СТУДЕНТА ЗА УКРАЇНСЬКУ МОВУ

«Всі демократичні сили Луганщини повинні об’єднатися для того, щоб зупинити антиукраїнську істерію, яку нагнітають місцеві українофоби,» – вважає молодіжний референт Луганської обласної організації Конгресу Українських Націоналістів Руслан ЄГОРОВ. За його словами, останнім часом в Луганську посилилися антиукраїнські випади. Промовистим прикладом цього є побиття 21 грудня депутатом міськради від Партії регіонів студента Східноукраїнського університету імені Володимира Даля Сергія Мельничука.
Як відомо, Мельничук відстояв своє право у суді навчатися в університеті державною мовою. Інцидент стався на місцевому телеканалі «Ірта», на якому гостями передачі були студент-патріот і депутат від Партії регіонів Арсен Клінчаєв. Після нападу шовініста Сергій Мельничук потрапив у лікарню зі струсом мозку.
Руслан ЄГОРОВ розповідає, що мовна ситуація на Луганщині є дуже напруженою, а права україномовних громадян постійно дискримінуються.
«Люди, які розмовляють українською, фактично не можуть реалізувати своє право на навчання рідною мовою та на повноцінне застосування її у всіх сферах суспільного життя. Більшість людей боїться відстоювати свої мовні права, знаючи, що за це вони будуть піддані тиску і можуть наразитись на репресії», – зазначив він.
ПРЕС-СЛУЖБА КОНГРЕСУ УКРАЇНСЬКИХ НАЦІОНАЛІСТІВ