НАРОДНИЙ ЛІКАР ВАСИЛЬ БАЗИЛЮК ПРО ЧЕРЕМШУ, КУЛЬБАБУ І СТАРУ КАРТОПЛЮ…

Добре знайомий читачам «Української газети плюс» Василь Базилюк належить до іншої категорії цілителів: він завжди прагне бути в добрій емоційній та фізичній формі. Нині пан Василь з нетерпінням чекає приходу тепла. Пригріє сонечко — і він за хвилину на пляжі — живе ж бо на березі одного з оболонських озер. Вода — то природний засіб від усіх хвороб. Та не менш важливе для людського організму сонячне проміння.
— Не всі знають, — розповідає народний лікар, наскільки корисне для організму саме весняне сонце. Воно — справжній космічний лікар. Саме під дією сонячних променів в організмі утворюється вітамін Д, що вкрай необхідний для відновлення тканин опорно-рухового апарату. Дехто з нас дуже вже полюбляє насолоджуватися теплом весняних променів, при цьому часто люди страждають від опіків.
Я хотів би нагадати, що корисним є лише ультрафіолетове проміння, — продовжує Василь Базилюк. — Тому засмагайте собі на здоров’я, але лише до 11 години ранку. Та занадто не захоплюйтеся! Першого дня досить 15-20 хвилин, другого — півгодини, третього — години, четвертого можна й дві години поніжитися під ласкавим промінням. 

В КУЛЬБАБІ ШУКАЙТЕ ПРИРОДНИЙ ІНСУЛІН
Щовесни народний лікар оздоровлюється з допомогою фантастично цінної рослини, по якій всі люди топчуться, не здогадуючись про її цілющі властивості. То — кульбаба. Ця рослина чудово лікує підшлункову залозу.
— Як тільки настала пора, я беру целофановий пакет, — розповідає народний лікар Василь Базилюк, — і йду на берег Дніпра. Заходжу подалі від траси і збираю молоде листя кульбаби. Їмо ми з дружиною кульбабу щодня впродовж двох з половиною тижнів. Зазвичай шаткуємо капусту, додаємо моркву, цибулю і — кульбабу. Цих декількох тижнів досить, аби на увесь рік організм поповнив запаси природного інсуліну. Не всі знають, що біле «молочко», що густо тече зі свіжого листя кульбаби, то і є природний інсулін.
Харчуванню як складовій здоров’я пан Василь завжди надає значну увагу. Весняної пори він настійно радить обмежити вживання картоплі. «Нема сенсу забивати картоплею шлунок, — зауважує народний цілитель, — вона цінна лише до нового року, навесні в картоплі практично не лишилося потрібних організму речовин. Так само я не радив би їсти свіжу турецьку картоплю, якої нині багато на ринках. Вона вирощена на нітратних ґрунтах. Так само — і свіжий солодкий перець з Туреччини. «Що ж їсти?» — запитала я у нього, і пан Василь, не задумуючись, порадив вживати в салатах, наприклад, в капустяному, черемшу, якої нині на ринках вистачає. Чудова альтернатива картоплі. 

ЧЕРВОНЕ М’ЯСО КРАЩЕ НЕ ЇСТИ
Чи є зв’язок між станом хребта і системою харчування людини? Василь Базилюк наголошує: той зв’язок безпосередній, оскільки деяка їжа негативно впливає на стан суглобів, утворюючи солі. Що не їсти? Червоне м’ясо. Наприклад, яловичину й свинину. Оптимальним для організму є біле м’ясо: риба, птиця, кролик. Розщеплюючись, ці продукти не утворюють шкідливої речовини — сечовини, з якої згодом утворюються кришталики солі, які й зашлаковують організм.
Дещо про шлаки. Якось до Базилюка звернулася за допомогою 52-літня жінка, яка впродовж шести місяців майже не ходила. Вона була у відчаї: лікування хребта в трьох клініках не дало жодного результату. Про все це вона розповіла пану Василю. Той вислухав і провів сеанс мануальної терапії. Пацієнтка плакала від розчулення — ноги, що стільки місяців були нерухомими, тепер почали слухатися. Жінка навіть змогла провести свого рятівника до автобусної зупинки. Через тиждень лікар повторив сеанс, і його пацієнтка невдовзі вийшла на роботу. «Хто тобі допоміг?» — розпитували співробітники. Вона вдячно називала ім’я свого спасителя.
Люди, звісно, не цікавилися, що стало причиною захворювання. А їм би не завадило знати, що самі перебувають в групі ризику, оскільки мають сидячу роботу.
— Хребет моєї пацієнтки був настільки зашлакованим, що хребці, здавалося, спресувалися.
А ще лікар порекомендував жінці зранку натщесерце випивати по склянці сироватки — це чудова профілактика остеохондрозу, крім того, сироватка поліпшує обмін речовин, нормалізує стан мікрофлори кишечника.
Сам Базилюк, до речі, щодня вживає сироватку— лікар мусить дбати про своє здоров’я. 

P.S. Звернутися до народного лікаря Василя Базилюка можна за телефоном: 410-06-23.