ЖИДІВСЬКІ ВИТРЕБЕНЬКИ

За висновком фахівців вибухово-технічної служби, вибух поблизу готелю «Національ» у Харкові в ніч на 13 січня мав імітаційний характер.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Харківської облдержадміністрації з посиланням на начальника обласного управління з питань взаємодії з правоохоронними органами, оборонної та мобілізаційної роботи Олександра НЕЧИПОРЕНКА. Такого висновку дійшли спеціалісти-вибухотехніки, які працювали на місці події.
Прес-служба нагадує, що в ніч з 12 на 13 січня біля готелю «Національ» на проспекті Леніна пролунав вибух. Він стався в момент, коли секретар Харківської міськради Геннадій КЕРНЕС входив до готелю. В результаті вибуху ніхто не постраждав.
За даними фахівців, кількість бездимного пороху, яким була начинена вибухівка, за еквівалентом була меншою, ніж в армійському вибуховому пакеті, а максимальний розліт осколків — 7 метрів. Саме це, сказав О. НЕЧИПОРЕНКО, дало можливість вибухотехнікам зробити висновок про імітаційний характер вибуху.
Встановлено, що радіоуправління вибухового пристрою здійснювалося за допомогою автосигналізації «TOMAHAWK». Привести її в дію можливо лише з відстані до 40 метрів. О. НЕЧИПОРЕНКО зазначив, що охорона Г. КЕРНЕСА не помітила ні машин, що від`їжджали від будівлі, ні людей, тому, найімовірніше вибухівкою керували або з боку вулиці Космічної, або з вікна готелю.
За словами О. НЕЧИПОРЕНКА, прокуратура Дзержинського району ще вивчає матеріали справи, тому поки що не можна сказати точно, чи буде порушено кримінальну справу за цим фактом.
Попередньо спритний єврейчик Г. КЕРНЕС розцінив нічний інцидент як замах на його життя, зробивши відповідну заяву.
За матеріалами ЗМІ