«І ЧУЖОМУ НАУЧАЙТЕСЬ»…

– Я з великим задоволенням прочитав в «Українській газеті плюс» розмову з вами, пане Катаока Хіросі (див. стор. 9 №33). Був так схвильований, дізнавшись про вас і ваші наукові зацікавлення, що довго не міг заспокоїтися.
Ви надзвичайна людина! Бо не лише вивчили нашу чудову співучу (очевидно, за своєю мелодійністю вона близька до японської) українську мову, що не під силу багатьом нашим урядовцям і депутатам, не кажучи вже про олігархів, але й успішно досліджуєте наш фольклор, нашу духовну спадщину! Це феноменально! Низький вам уклін, пане докторе, за любов до моєї Батьківщини! Хай Господь дасть вам сили і допоможе завершити ваші культурологічні пошуки. Переконаний, що вони прислужаться ще тіснішому зближенню наших культур і народів.
– Добре було б, якби ваше дослідження вийшло в Японії книгою, щоби про українську культуру, яка (це випливає з вашого інтерв’ю) має стільки спільного з японською, дізналося якомога більше ваших співвітчизників.
Я з величезною повагою ставлюся до талановитого японського народу, в якого нам, українцям, є багато чого навчитися, зокрема, працелюбності, організованості, любові до своєї мови, своїх традицій.
Віктор МОТРУК,
доцент Ужгородського національного університету