КОАЛІЦІЯ КОМУНІСТІВ З ОЛІГАРХАМИ-КАПІТАЛІСТАМИ, або ОЧЕВИДНІ МАРАЗМО-ДЕБІЛІЗМИ «УКРАЇНСЬКОГО» ПОЛІТИКУМУ

Чи є природним за тією ж формальною логікою союз комуністів з олігархами-капіталістами? Будь-яка людина, яка має хоча б якусь освіту, відповість, що ні. Мені як не членові комуністичної партії, якось незручно нагадувати комуністам принципові положення їхньої програми. Я маю на руках цю програму.  І на цій основі, і з дій комуністів України в мене нині складається цілком науково обґрунтоване враження, що керівництво партії або взагалі не читало програму партії, або ж виконує програму якоїсь іншої організації, яка з комуністичною ідеологією не має нічого спільного. Чи, може, я не правий?
Давайте по порядку. Я є типовим продуктом минулої доби, який в університеті багато років вивчав історію КПРС, марксистсько-ленінську філософію, етику, політичну економію тощо. І був дуже старанним студентом. Все зубрив, конспектував і отримував п’ятірки. Як вчилися керівники компартії України, мені не відомо. Отже, варто нагадати комуністам разом з соціалістами, що за усіма канонами марксизму-ленінізму вони мають очолити боротьбу трудящих проти підвищення цін і тарифів, влаштовувати страйки на заводах, які належать олігархам-капіталістам тощо. Хіба не так? А що вони роблять насправді? Вони якраз з цими олігархами-капіталістами об’єднуються у Верховній Раді, Київраді та ще в багатьох інших містах і областях України. Хіба освячення коаліцією підняття в Києві тарифів у 3,5 раза без підняття заробітної плати не є очевидною ганьбою «комуністів» і «соціалістів», яка для будь-якої більш або менш розумної людини розкриває справжнє обличчя  так званих «лівих». А узгоджені дії комуністів і Партії регіонів в Донбасі, Харкові та інших регіонах так званого «червоного поясу» України хіба не виявили вже і останньому їжаку, хто є такі люди, яких народ мудро охрестив «комуняками».  Хай тепер ті, що голосували за комуністів і Партію регіонів, на власній шкірі відчують, кого вони обрали.
Хіба не є очевидною ганьбою для комуністів те, що боротьбу проти пограбування українського народу очолили не «ліві» комуністи і соціалісти, а «праві» з блоку Юлії Тимошенко і «Нашої України». Це якраз ці партії комуністи «полощуть» за їхню «антинародну» діяльність. Гай, гай! Не всі такі дурні, панове-комуністи. Ми ще не забули, як при Юльці щоквартально зростали зарплата, пенсії і стипендії і навіть на одну гривню не зросла квартплата.  Хіба не так?
А хіба не ганьбою є моментальний вояж лідера комуністів П. Симоненка до Москви після створення коаліції комуністів з олігархами-капіталістами.  Нагадаю, що у Москві при владі перебувають не комуністи, а так само, як і у нас, великі олігархічні клани. Багато хто вважає, що цією поїздкою Симоненко ще раз, навіть «для дурних», розкрив адресу своїх хазяїв. Ось якби Симоненко вирушив до Китаю, де заправляють комуністи, в цьому візиті була б формальна логіка. А так її немає. А що не має формальної логіки, те, як відомо, є маразмом. Росія однозначно є нині типовою імперіалістичною державою. Смію нагадати «комуністам» головні ознаки імперіалізму. Почитайте під час відпочинку В. Лєніна (Полн. собр. соч., 5 изд.  т. 27. с. 387). Росія підходить під це визначення, як кажуть, на всі сто. І ось до цієї імперіалістичної держави їде «на поклон» «щирий» комуніст. Фантастика, та й годі. Виявляється, у світі існує два імперіалізми. Хороший, звісно, російський. І поганий, ви вже здогадалися, що це імперіалізм американський. Але в останнього краща валюта. Тому її люблять усі «ліві» в Україні. У крайньому разі, я не чув, щоб хоча один комуніст приніс до пам’ятника Лєніну і спалив чи викинув свої долари. Чи, може, ви чули про таких? Щось я не чув, щоб комуністи разом з соціалістами протестували хоча б раз проти імперіалістичної політики Росії проти України, проти розміщення в Україні військової бази Росії, що є класичним проявом імперіалізму і дуже добре і правильно описано всілякими комуністичними класиками.
А голодомор? Знову ж таки, за усіма класичними постулатами марксизму-ленінізму комуністи України мали б першими виступити за визнання цієї задокументованої істориками всього світу події геноцидом проти українців. Але і тут комуністи діяли всупереч всьому тому, що задекларовано комуністами усього світу. Чого добилися всі, хто голосував за комуністів? Багаторазового підвищення комунальних платежів? Замороження заробітної плати? Блокування вступу України до ЄС, СОТ і НАТО, що могло б принести нам десятки мільярдів євро на власний економічний розвиток. Запитайте в комуністів і соціалістів, чому 82 країни світу заявили про свій намір увійти до ЄС і НАТО і немає жодної, яка б зголосилася стати членом СНД, прости господи, ЄЕПу і інших проектів російського імперіалізму? Ось такі вони «захисники інтересів трудящих». Рятуй нас, боже, від таких «захисників», з їхніми хазяями на додачу.
Комуністи України разом з «лівими» соціалістами цілком дискредитували себе співпрацею в одній коаліції з капіталістами-олігархами, які за комуністичною і соціалістичною риторикою, до речі правильною, «нещадно експлуатують і визискують трудовий люд». Історія їм ніколи цього не вибачить. Уже нині у вищих навчальних закладах України коаліцію комуністів з олігархами-капіталістами жваво обговорюють на семінарах з різних політологічних, соціологічних, економічних і навіть психологічних наук. Не здивуюся, якщо обговорюють її і психіатри... Справді, чи все нормально з головою у людей, які пішли на такий самовбивчий крок, підвівши свої партії, зрадивши свою ідеологію, знехтувавши волею своїх виборців, нанісши потужний удар по комунізму не лише в Україні, але й за її межами.
Уже нині пишуться підручники,  навчальні посібники і енциклопедії, де факт співпраці комуністів з олігархами-капіталістами буде аналізуватися як ганебне явище сучасності. Історія твориться в наш час, нагороджуючи когось на віки славою, а когось прокляттям і ганьбою. Скоро це феноменальне явище стане предметом обговорення на знаменитих семінарах в Гарварді, Оксфорді, Ітоні і Сорбонні. Невже для «лівих» американські долари або «бабло» уже нині стоять вище за «світову революцію»? Агов, «комуністи» України, ви мене чуєте?...
Петро МАСЛЯК,
віце-президент Академії наук вищої школи України