МАУП ПЕРЕМАГАЄ МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ У СУДІ

Господарський суд Києва відновив права 26 філіалів Міжрегіональної академії управління персоналом, ліцензії яких були анульовані Міністерством освіти і науки.

Таким чином Господарський суд Києва задовольнив клопотання МАУП про забезпечення адміністративного позову академії до Міносвіти і Державної атестаційної комісії.
Останні у серпні 2006 року внаслідок низки перевірок відмовили академії у видачі 4655 дипломів держзразка для випускників 2005-2006 років і ухвалили рішення про анулювання ліцензій 26 її окремих структурних підрозділів.
Крім того, суд заборонив посадовцям ДАК і Міносвіти оприлюднювати будь-які відомості щодо анулювання цих ліцензій.
Керівництво МАУП оскаржило дії ДАК і Міносвіти в суді, оскільки, на їхню думку, в ході перевірок філіалів академії члени комісії перевищили свої повноваження і порушили методику проведення перевірок. Зокрема, з 26 вузів, у яких були відкликані ліцензії, комісія перевірила тільки 12.
Після цього Міністерство освіти і науки неодноразово заявляло про протиправну діяльність закритих і позбавлених ліцензій відокремлених структурних підрозділів вузів і вимагало від обласних управлінь освіти і науки інформувати громадськість про їхню незаконну діяльність.
Як відомо, раніше секретаріат уповноваженого Верховної Ради з прав людини узяв під контроль питання захисту конституційних прав випускників МАУП, порушених в результаті відмови Міносвіти видати їм дипломи про вищу освіту.