З АРХІВУ СБУ ЗНИКЛИ ДОКУМЕНТИ ПРО ГОЛОДОМОР?

Під час роботи над «Колекцією документів Головного Державного архіву Служби Безпеки України «Голодомор 1932-1933 рр. в Україні», роздрукованої з мережі Інтернет, професор Міжрегіональної Академії управління персоналом Володимир Улянич з’ясував, що цілий ряд документів (64), вказаних в описах №1 та №2, насправді відсутній. Про це він склав відповідний експертний акт. Професор Володимир Улянич також з’ясував, що у варіанті «Колекції…», над яким він працював в архіві СБУ, документальні матеріали подаються в іншому, набагато повнішому вигляді, який кардинально відрізняється від інтернетівського варіанту.
Мимоволі виникають закономірні запитання. Перше: який же варіант брати за основу для видання? І друге: а чи варто взагалі урізаний, фактично неуопорядкований інтернетівський варіант «Колекції…», де описи неадекватні змісту матеріалу, розглядати як основу для майбутнього видання?
Тому Міжрегіональна академія управління персоналом звернулась до начальника Державного архіву СБУ Сергія Богунова з проханням з’ясувати причину відсутності документів в мережі Інтернет та посприяти їх поповненню, згідно з описами.
Олег ІВАНЮК