СКІЛЬКИ ЗАРОБЛЯЮТЬ НОВІ МІНІСТРИ ЯНУКОВИЧА?

Кабмін Януковича зазнав кадрових ротацій. Замість Романа Зварича та Ігоря Ліхового туди повернулися старі перевірені кадри — Олександр Лавринович та Юрій Богуцький.

Обоє вже були міністрами в Кабміні Януковича. Після того, як їх у 2004-му відправили у відставку, Богуцький пішов працювати заступником керівника апарату Верховної Ради, а Лавринович у 2005-2006 працював заступником голови правління ВАТ «Укрнафта».
Як виявилося, працюючи з нафтою й депутатськими паперами, можна отримувати однакову зарплату.
Принаймні, про це свідчать декларації Лавриновича і Богуцького, які депутати отримали пост-фактум після того, як проголосували за нових міністрів.
Олександр Лавринович отримав у 2005 році більше 320 тисяч прибутку, з яких 149 тисяч — зарплата, 95 — прибутки від відчуження цінних паперів, 75 — дивіденди, проценти, роялті.
Родина Лавриновича (дружина і молодший син) заробила 592 тисячі, з яких 476 — прибуток від незалежної професійної діяльності, а 53 — дивіденди.
Дружина нового міністра юстиції Світлана працює головним консультантом у товаристві з обмеженою відповідальністю «Право».
Син Віталій 1983 року народження вчиться у Київському інституті міжнародних відносин. Старший син, чиї доходи не відображені в декларації, також закінчив КІМВ і тепер працює в міжнародній аудиторській компанії «Артур і Андерсен».
Лавринович і родина мають 4 750 і 100 квадратних метрів землі, житловий будинок на 654 метри та квартиру на 135,5 метрів.
В гаражі на 24 метри стоять дві автівки — Тойота та Міцубіші.
На рахунках Лавриновича та його родини лежить 760 тисяч гривень.
Юрій Богуцький, пропрацювавши в апараті Верховної Ради, отримав 216 тисяч гривень прибутку. З них 147 тисяч зарплата, а 36 тисяч — матеріальна допомога. Останню Богуцький, напевно, отримав за постійну загрозу бути приваленим депутатськими законопроектами, запитами й постановами.
А ще професор Богуцький отримав стипендію... В академії мистецтв йому виплатили майже 32 тисячі гривень.
Родина нового міністра (дружина та дочка) мала набагато скромніші заробітки — п’ять з половиною тисяч на рік, тобто 450 гривень на місяць.
Земельних наділів у головного культурника немає. На нього записана квартира на 83 метри та садовий будинок (45 метрів).
У родини є також міні-будинок на 20 метрів та квартира на 130 метрів, а також Тойота RAV-4.
А на рахунках у міністра вітер гуляє.
(«УП»)