Поради

ЯКЩО ПІДВИЩИЛАСЯ ТЕМПЕРАТУРА
Треба взяти 30 г прополісу, подрібнити його, додати 100 г вершкового масла, проварити в емальованому посуді на слабкому вогні впродовж 15 хвилин.Відвар постійно помішувати, подумки бажаючи тому, хто хворіє, якнайскорішого одужання. Готове масло перекласти в баночку й поставити в холодильник. Вживають, намащуючи на хліб тонким шаром. Дітям достатньо однієї чайної ложки, дорослим можна й більше.  Таке масло — чудова профілактика від грипу. Допоможе воно й тоді, коли хвороба здолала: вживаючи його, можна значно швидше одужати.
ЯКЩО З’ЯВИВСЯ НЕЖИТЬ
Скористайтеся таким старовинним рецептом: потріть на дрібну тертку цибулину, загорніть масу в два клаптики марлі, вкладіть у вуха, попередньо змазавши проходи вазеліном. Виділення з носа посиляться. Коли слиз вийде, дихати стане легше.
ОЧИЩЕННЯ ОРГАНІЗМУ ПІД ЧАС ГРИПУ
Можна використовувати відвари таких трав: сечогінні — польовий хвощ,  ведмежі вушка; потогінні — цвіт липи, цвіт лаванди, корінь дев’ясилу.
ФРАНЦУЗИ – ЗА КАРТОПЛЮ!
Міф про те, що від картоплі товстішають, розвіяли французькі науковці. Директор центру проблем харчування та експериментальної канцерології Анрі Жуайо запевняє, що любителі картопляних страв набирають зайві кілограми через приправи — вершкове масло, навіть олію.
Дехто із дієтологів вважає мінусом для бульби те, що в ній багато крохмалю. Нібито в кишечнику утворюється плівка, яка заважає травленню. Останні наукові дослідження довели, що, навпаки, «другий хліб» допомагає організму перетравлювати їжу. Крохмаль сприяє тому, що кишечні бактерії виробляють вітамін В2. Зрештою, картопля дуже корисна: вона сприяє зменшенню рівня холестерину в крові.