ВІДПОВІДЕЙ БІЛЬШЕ, НІЖ ЗАПИТАНЬ

Зіграно чотири тури групового турніру Ліги чемпіонів. Пройдено дві третини шляху до 1/8 фіналу, що відбудеться наступної весни. У більшості груп вже з’ясовано головні питання. Залишилося, так би мовити, уточнити деталі.

Тобто визначено переможців груп. Треба лише з’ясувати, хто з якого місця вийде до наступного раунду (це матиме значення при жеребкуванні та визначенні гостей та господарів поля в 1/8 фіналу). 
А тепер — конкретніше, по групах. У групі «А» лондонський «Челсі» стовідсотково гарантував собі щонайменше друге місце. Завдяки нічиїй 2:2 в Барселоні. До речі, цього лондонці досягли без Андрія Шевченка. Після того, як той відзначився у національному чемпіонаті, португальський тренер відправив його у запас, мотивуючи тим, що Андрій… вийшов з психологічної ями, відтак може відпочивати. Натомість світові ЗМІ поширили інтерв’ю з висловлюваннями про Шевченка камерунського легіонера «Барселони» Самуеля Ето. Той сказав, що Шевченка у «Челсі» вважають пестунчиком президента клубу Абрамовича і через це недолюблюють. Як би там не було, а «Челсі» цілком впорався зі своїм завданням і без нашого збірника. Двічі лондонці відігравалися по ходу зустрічі. Причому вдруге зрівняли рахунок у доданий арбітром час. Відтак все йде до того, що за друге місце змагатимуться «Вердер» (Бремен) та «Барселона». Швидше всього питання другого учасника плей-офф з’ясується в очній зустріч цих команд заключного туру в Барселоні.
У групі «В» виступ у Лізі наступної весни вже забезпечила собі мюнхенська «Баварія». Теоретично її з першої сходинки може усунути міланський «Інтер», якого, у свою чергу, ще реальніші шанси має потіснити з другої позиції лісабонський «Спортинг». У наступному турі ці команди зустрічаються в Мілані.
Англійський «Ліверпуль» та голландський ПСВ «»Ейндховен» безперечні переможці групи «С». Відрив від 3-4 місця просто вражаючий — 9 очок. Вони мають лише з’ясувати, хто з першого місця вийде з групи, хто з другого.
Так само у групі «D»  достроково забезпечила виступ у плей-офф «Валенсія» та майже домоглася цього «Рома». У групі «Е» — «Ліон» та «Реал» вже можуть вносити до своїх календарів весняні матчі Ліги. Ці групи «рідні» нам виступами представників України, в яких, на жаль, шанси боротися лише за третє місце.
У групі «F» теоретичні шанси позбавити участі у плеф-офф «Манчестер Юнайтед», який лідирує з дев’ятьма очками мають всі три інші учасники групи. Через це ці шанси і є теоретичними.
Натомість у групі «G» боротьба за лідируючі позиції вкрай загострена. Наразі у московського ЦСКА 8 очок, у лондонського «Арсеналу« та португальського «Порту» — по 7. Єдине що можна стверджувати напевно — нікуди з четвертого місця не зрушить німецький «Гамбург». У нього після чотирьох турів нуль очок (київське «Динамо» у цьому плані не оригінальне) — що є сенсацією турніру.
На 99 відсотків гарантував продовження  виступів у Лізі чемпіонів колишній клуб Шевченка «Мілан», в якого зараз 10 очок. Теоретично його можуть потіснити французький «Ліль» (5 очок) та грецький АЕК (4 очки), за умови, якщо виграють усі матчі, у тім числі — й з самим «Міланом».