«ГАЙДАМАКИ» ПІДКОРЮЮТЬ ЄВРОПУ

Українські музиканти просуваються на захід. Група «Гайдамаки» шуміла в Європі. На міжнародному ярмарку ВОМЕКС (WOMEX — від WOrld Music EXpo), який шукає перспективні групи неформалів зі всього світу, «Гайдамаки» потрапили до двадцятки кращих.

Альбом «Ukraine calling» в Україні відомий як «Перверзії». Музиканти для європейців тільки спростили цю назву. На фестиваль до іспанської Севільї «Гайдамаків» запросили після того, як їхній альбом потрапив на перші позиції в європейських хіт-парадах музики світу. У Німеччині, незабаром після появи альбому на полицях магазинів, він зайняв сьоме місце в радіочатах.
На виставці світової музики «Гайдамаки» були єдиними делегатами від України, яка ще жодного разу не брала участі в світових зборах неформалів. Наступний альбом для Європи «Гайдамаки» запишуть разом з іменитими світовими виконавцями, героями своїх країн. Їхні імена поки тримають в таємниці, але самі обіцяють співати виключно по-українськи.
Олександр Ярмола, соліст групи «Гайдамаки»: «Ми не віримо в успіх тих артистів, які починають співати раптом по-англійськи. Якщо нам треба буде розповсюдити свою творчість, запишемося з кимось з англомовних артистів, німецькомовних або іспаномовних. Ті артисти, з якими ми запишемо пісні, що входитимуть до нового альбому, можливо, до нового року вже будуть відомі і можна буде їх оголосити. Зараз я не буду цього робити. Я звичайно можу сипнути іменами, але якщо щось не вийде — я буду брехуном».
Організатори ВОМЕКСа запевняють, що цього року вони зібрали найбільше гостей за всю дванадцятирічну історію заходу. За цей час ярмарок тричі відбувався в Берліні, двічі в німецькому Ессені, по одному разу в Брюсселі, Марселі, Стокгольмі, Роттердамі, Севільї і англійському Ньюкасл-Гейтсхіді. На цей раз на ВОМЕКСі виступило сорок груп з тридцяти країн.