ВИНО ЛІКУЄ ІШЕМІЧНУ ХВОРОБУ СЕРЦЯ

Болгарські вчені володіють багатьма секретами зцілень за допомогою вина. Такі рецепти зазвичай користуються популярністю. Ще б пак! Хто ж відмовиться від такого задоволення. Восени болгарські народні лікарі радять лікувати ішемічну хворобу серця. Для цього беруть 0,5 л червоного вина типу кагор, проварюють його впродовж п’яти хвилин з 50 грамами перемеленого насіння кропу. Не проціджують. П’ють по 30 грамів перед кожним прийомом їжі, попередньо збовтавши вміст пляшки.

Згідно правил натуропатії, в теплу пору року потрібно готувати відвари й настоянки на білому вині, а в холодну — на червоному. Для тих, у кого поганий апетит, навіть для дітей, болгарські цілителі пропонують такий рецепт: проварити червоне вино із золототисячником. На 0,5 літра беруть 50 грамів трави, варять її 10 хвилин, проціджують, п’ють по одній столовій ложці тричі на день за півгодини до їди. Відомо, що золототисячник допомагає поліпшити функцію підшлункової залози.
В Болгарії не лише п’ють вина, а й використовують їх для натирань. Отож якщо в склянці білого вина розмішати небагато ладану, а потім проварити його, то цим розчином можна лікувати суглоби. Але в жодному разі не можна вживати це розтирання всередину організму!
СИРЕ КУРЯЧЕ ЯЙЦЕ ОЧИЩУЄ СУДИНИ
Вранці випивайте сирий жовток свіжого яйця домашньої курки — не матимете проблем із судинами. Корисно після цього вживати чай з такого збору трав: 10 г квіток вербени, 10 г квіток гречки, 10 г квіток каштана, 5 г деревію, 5 г буркуну. Всі компоненти чаю перемелюють на порошок. 5 г суміші заливають окропом, настоюють декілька хвилин, проціджують. П’ють тричі на день по 100 г.
«ЧОЛОВІЧИЙ» САЛАТ
Такий салат корисний всім, та особливо — чоловікам, оскільки в ньому є речовини, що запобігають виникненню такого захворювання, як простата передміхурової залози.
Отож візьміть одну селеру, одну солодку цибулину, одну петрушку, одну морквину, один лимон, дві столові ложки гарбузового насіння, дві столові ложки мелених грецьких горіхів, дві столові ложки бджолиного пилку, сіль, сметану. Всі овочі потріть на тертку з великими отворами, цибулю поріжте, вичавіть сік із лимона, додайте горіхи, дві столові ложки бджолиного пилку, заправте сметаною, посоліть.
КАЛИНА — ЦЕ ВАША ЯГОДА, ЖІНКИ
Цілителька Хільдегарда, яка жила 800 років тому в місті Бірмінгемі і за життя була канонізована, лишила багато чудових рецептів. Свята написала не один трактат про устрій Всесвіту, про місце і значення людини в природі, про цілющі властивості мінералів і трав. Її вчення стало відомим в нашій країні завдяки натуропату Олені Світко. Пропонуємо рецепти Хільдегарди, в основі яких — плоди калини.
ДЛЯ ПОЛІПШЕННЯ КРОВОТВОРЕННЯ
Кісточки калини (приблизно 300 г) підсушити, змолоти на кавомолці, просіяти. 2 г порошку вживати за годину до їди, запиваючи травами, що сприяють кровотворенню.
ПРИ БЕЗПЛІДДІ
Беруть 10 г кори калини, 0,5 л води. Кору варять не менше 20 хвилин, проціджують. П’ють по 20 мл тричі на день в передбачуваний період овуляції.
ПРИ ЗАПАЛЕННЯХ ЖІНОЧИХ
ОРГАНІВ
Беруть 5 г цвіту калини, 5 г цвіту календули. Сировину заливають склянкою окропу, настоюють 10 хвилин, проціджують і п’ють по 100 грамів двічі на день перед їдою.
Свята Хільдегарда розповідала, що калина — це жіноча ягода, і всі частини цієї рослини корисні для прекрасної половини людства. Насіння, зокрема, впливає на формулу крові, і Хільдегарда з його допомогою лікувала захворювання крові, анемії і т. д.