ОВОЧІ І ФРУКТИ ПЕРЕШКОДЖАЮТЬ РАКУ

Якщо протягом дня їсти не менше п’яти разів овочі і фрукти, то ризик захворіти на рак зменшується як мінімум на 12%, вважає іспанський лікар-дієтолог Пілар Сервера (Pilar Cervera).

Лікар виступила на Третьому європейському тижні боротьби з раковими захворюваннями у Барселоні, заявивши, що «багато ракових хворих страждають на це захворювання через неправильне харчування».
«Фрукти і овочі, які потрібно споживати не менше п’яти разів на день в сирому або вареному вигляді, здатні гальмувати старіння організму і розвиток пухлин, завдяки елементам», що містяться в них, — відзначила іспанський лікар.
У свою чергу, як повідомив представник оргкомітету, президент Каталонської федерації товариств боротьби з раком професор Жорді Мореля (Jordi Morell) вважає, що «захворюваність раком на півночі Європи вища, ніж на півдні саме тому, що населення Південної Європи споживає більше овочів і фруктів».
«Якщо до правильного харчування ми додамо ще небагато фізичних вправ, відмовимося від куріння і від надмірного споживання алкоголю, то вірогідність захворювання на рак скоротитися на 25%», — сказав професор Морелю.
Як пояснив представник оргкомітету, «нинішнього року Тиждень присвячений саме правильному харчуванню, а тому, крім лікарів, в ньому беруть участь відомі кулінари Барселони, які запропонують населенню свої рецепти здорової їжі».
«В ході Тижня, крім семінарів, на яких буде ряд доповідей про боротьбу з раковими захворюваннями, планується провести виїзні засідання в найбільших супермаркетах і на ринках Барселони для популяризації правильного харчування», — повідомив представник оргкомітету.