ПОРАДИ

ПЕЧІНКА НЕ БОЇТЬСЯ ГОЛОДУ

          Цей життєво важливий орган зазвичай дуже перевантажений роботою, тому для підтримання його здоров’я дуже важливо уникати переїдання (саме воно призводить до розширення печінки). Не всі знають, що цьому органові необхідний період відпочинку — повний піст. Якщо вам тяжко голодувати, спробуйте хоча б один день на тиждень нічого не їсти, а лише пити воду з додаванням меду й лимонного соку. 

          ДЛЯ ПОПЕРЕДЖЕННЯ ЗАХВОРЮВАНЬ ПЕЧІНКИ народні лікарі радять в півлітрову банку влити дві столові ложки очищеного розтопленого коров’ячого молока, по одній столовій ложці соку спілого й зеленого лимонів, один натертий зубчик часнику та 250 мл гарячої води. Суміш старанно розмішайте, вживайте натщесерце.
ДЛЯ ПОЛІПШЕННЯ СТАНУ Й ОЧИСТКИ ПЕЧІНКИ ТА ЖОВЧНОГО МІХУРА наріжте два грейпфрути середньої величини зі шкіркою, залийте 1,5 л води, дайте настоятися одну ніч, вранці процідіть і випийте.

          ПРИ ЗБІЛЬШЕННІ ПЕЧІНКИ щоранку вживайте натщесерце два подрібнені зернятка лимона з медом або звечора залийте окропом три розрізані лимони, а вранці випийте цю рідину натщесерце невеликими ковтками.

          ПРИ ГЕПАТИТІ, ХОЛЕЦИСТИТІ, ЦИРОЗІ ПЕЧІНКИ змішайте 0,5 кг меду, 0,5 л оливкової олії, два лимони. Суміш зберігайте в холодильнику, вживайте три рази на день за 30 хвилин до їди.