Подрібнити коріння петрушки, пастернаку, селери та часнику й вичавити сік одного лимона. Дві десертні ложки такої суміші слід розвести двома склянками води, довести до кипіння. Пити по одній столовій ложці тричі на день.
З трьох кілограмів волоських горіхів вийняти внутрішні перетинки, подрібнити й залити 0,5 л горілки, тримати в темному місці не більш як два тижні, після чого настоянку слід обов’язково процідити й викинути перетинки. Вживати натщесерце столову ложку один раз на день. Якщо маєте хворе серце, зменшіть дозу до однієї чайної ложки. Бажано випити кілька пляшок такої настоянки, а робити її найкраще з осінніх свіжих горіхів.
Звечора залити ялинову шишку склянкою окропу, а зранку натщесерце випити півсклянки напою, залишивши другу половину на наступний день. Один курс складає тридцять днів, протягом якого використовується п’ятнадцять ялинових шишок. Таких курсів має бути три з десятиденною перервою після кожного.
З трьох кілограмів волоських горіхів вийняти внутрішні перетинки, подрібнити й залити 0,5 л горілки, тримати в темному місці не більш як два тижні, після чого настоянку слід обов’язково процідити й викинути перетинки. Вживати натщесерце столову ложку один раз на день. Якщо маєте хворе серце, зменшіть дозу до однієї чайної ложки. Бажано випити кілька пляшок такої настоянки, а робити її найкраще з осінніх свіжих горіхів.
Звечора залити ялинову шишку склянкою окропу, а зранку натщесерце випити півсклянки напою, залишивши другу половину на наступний день. Один курс складає тридцять днів, протягом якого використовується п’ятнадцять ялинових шишок. Таких курсів має бути три з десятиденною перервою після кожного.