ДВА ЧОБОТИ – ПАРА

У Латвії розгорається скандал, пов’язаний з публікацією у газеті «Дієна» карикатури на пастора церкви «Нове Покоління» Олексія Ледяєва, який на малюнку поклоняється не Ісусу, а вигаданому американським письменником Говардом Лавкрафтом божеству.

 Ледяєв відомий як духовний наставник Сандея Аделаджі – керівника секти «Посольство Боже», до якої належить мер Києва Леонід Черновецький. Ледяєв також розробив доктрину Нового світового порядку, метою якої є прихід до влади представників неохристианських релігійних організацій і встановлення теократичної форми правління. Ледяєву заборонений в’їзд до Росії, там його церкву називають сектою, а його самого – «релігійною машиною, що покалічила не одну тисячу душ з допомогою хворого вчення». Газета «Дієна» надрукувала карикатуру на Ледяєва. На животі монстра закреслено слово «Ктулху» і написано «Ісус», а поряд стоїть карлик і, показуючи пальцем на чудовисько, кричить: «Привіт, я Ледяєв. Я керую християнською церквою, яка молиться Живому Богу!»
Прихильники «Нового покоління» запевняють, що це знущання над Христом. Проте в газеті вважають інакше – там стверджують, що мішенню жарту був сам Ледяєв.
УКРАЇНЦІ
ГОДУВАТИМУТЬ
НЕЛЕГАЛІВ
Біженців в Україні можуть взяти на повне державне утримання. Про це повідомив керівник Міграційної служби Державного комітету України у справах національностей та міграції Микола Єрух.
В Україні немає інституту політичного притулку, а особи, які мають причини не повертатися на батьківщину, у нас отримують статус біженців. У разі, коли особа має обґрунтовані побоювання стати жертвою переслідування з боку державних органів на території рідної країни, вона звертається з заявою в місцевий відділ Міграційної служби Держкомітету України у справах національностей та міграції. Протягом двох тижнів органи міграційної служби вивчають надані документи. Після чого запрошують особу, яка просить притулку, на співбесіду. Якщо місцева міграційна служба приймає рішення надати статус біженця, то документи відсилаються до Києва у центральний відділ Міграційної служби. Там процедура вивчення документів триватиме протягом трьох місяців. Нині особі, яка просить притулку, видають тимчасові документи, які засвідчують її легальний статус перебування в Україні. За словами Миколи Єруха, якщо особі, яка отримала статус біженця, «дуже потрібно», то її можуть поселити в Одеський пункт тимчасового розміщення біженців на повне державне забезпечення. Біженці там можуть не лише жити та харчуватися, але й пройти навчання, їм також можуть посприяти у пошуку роботи. Щоправда, зазначає пан Єрух, таке трапляється не часто, оскільки біженці, як правило, самі дають собі раду.
БРАКУЄ ФАХОВИХ НОТАРІУСІВ
У Миколаївській області справжній дефіцит нотаріусів, а кількість справ невпинно росте. Виявилось, що дефіцит виник в результаті одержання неякісної юридичної освіти, яку надають миколаївські вищі навчальні заклади.
Завідувач сектором кадрової роботи Управління юстиції області Роман Возняк відверто заявив, що низька якість та брак знань, які одержують студенти Миколаївської філії університету «Україна» чи філії Одеського університету імені Мечникова позбавлять їх можливості працювати нотаріусами та бути прийнятими на державну службу.
Двері нотаріальних контор відкриті для випускників харківських та київських вищих навчальних закладів, принаймні, пан Возняк сподівається, що йому вдасться заповнити вакантні місця в районних управліннях юстиції та в Миколаєві висококваліфікованими юристами з дипломами престижних ВНЗ-ів України.