ГАПЛИК ВІД РАБИНОВИЧА

Генеральній прокуратурі України Службі безпеки України Міністерству внутрішніх справ України Прокуратурі міста Києва УСБУ в м. Києві і Київській області ГУМВС у м. Києві Прокуратурі Печерського району міста Києва РУГУ МВС України у Печерському районі міста Києва

В котрий раз звертаємося до Вас з приводу протиправної діяльності в Україні голови Всеукраїнського єврейського конгресу В. Рабиновича, який одночасно є (за повідомленнями засобів інформації) громадянином Ізраїлю. В. Рабинович, не маючи в Україні власного житла, ні якоїсь там нерухомості чи легальних грошових коштів, видає цілу низку російськомовних видань, які невідомо з яких джерел фінансуються і маргіналізують українців. Ці видання з певною періодичністю друкують антиукраїнські матеріали, в яких піддаються необґрунтованим звинуваченням добропорядні громадяни і організації, систематично ображається їхня честь, гідність і ділова репутація.
Не виконуючи судових рішень (ст. 382 КК України), ігноруючи попередження прокурорських органів, цей новоявлений захисник міжконфесійного миру в своїй новій публікації в газеті «CN «Столичные новости» (6-12.02.07. № 4), яка претендує на певну патологічну аналітику, змальовуючи страхітливу картину, яка чекає на всіх нас, у зв’язку з діяльністю в Україні «антисемітів», «ксенофобів» і «расистів» усіх мастей, особливу увагу приділяє діяльності  Міжрегіональної Академії управління персоналом і її розгалужених структур. Причому не просто аналізує її конструктивну роботу в навчальній, науковій і видавничій сферах, а вишукує те, чого немає і бути не може.
Без будь-яких обґрунтувань, не обтяжуючи себе доказами, колишній радянський «зек» називає МАУП «действующим и активно развивающимся центром ксенофобии, антисемитизма и расизма», знову згадує міфічну «зарубежную помощь», називає всіх, хто долучений до діяльності Академії, її видань і громадсько-політичних структур, які співпрацюють з нею, «подлецами», «мразью», «мерзавцами».
В. Рабинович визнає, що деякі державні структури застосовують до МАУП репресивні заходи, але бідкається, що вони «неуклюжие, непродуманные, не доведенные до конца и могут пойти только ей на пользу». Багаторічний рецидивіст дає свою «воровскую» оцінку дій владних органів щодо МАУП, яка сплачує десятки мільйонів гривень до держбюджету: «попустительство, покровительство, снисходительность властей, симпатии (!?) судов».
Треба віддати належне В.Рабиновичу, який визнає, що діяльність секти Хабад є злочинною і на це треба звернути особливу увагу правоохоронним органам.
Звичайно, можна було б пропустити без уваги чергову гидоту з кухні В. Рабиновича у вигляді «аналітичної статті» самого «шеф-кухаря». Але вражає  і викликає стурбованість той факт, що людина фактично без батьківщини, намагається знову роздмухати полум’я міжнаціональної ворожнечі, посилити цькування національно-патріотичних сил, які мають мужність і силу, і волю говорити на чорне – чорне, а на біле – біле, не інтригувати по-під килимами, а витягувати все на поверхню, щоб українці бачили хто є хто в Україні і щоб Україна більше ніколи не перетворювалася на руїну. І хай нікого не вводять в оману крокодилячі сльози одного із головних хабадників в Україні, все це лицемірство і, певно, відпрацювання брудних сіоно-хабадських грошей, які щедро виділяються на боротьбу з удаваним «антисемітизмом».
В. Рабинович звинувачує МАУП в агресивності. Це у власній країні. І попереджає, що «деятельность и патологический антисемитизм Щекина и его банды крайне опасны не только для еврейской общины Украины, но и для развития нормальных отношений между народами, традиционно проживающими в стране. Игнорирование этой вызывающей и явной угрозы может обойтись всем нам очень дорого». Це вже не попередження, а погроза всім українцям. А уявляєте собі, що буде, коли такі собі рабиновичі прийдуть до влади в Україні на всіх рівнях? Правильно. Українській нації, як кажуть українці, буде повний гаплик. І це не удавана, а цілком реальна перспектива, якщо той, хто хоче бачити, бачить, а той, хто хоче чути – чує.
Нагадаємо, що чинне міжнародне і вітчизняне законодавство не забороняє критику різноманітних ідеологічних теорій і течій. Законодавство дозволяє вільно збирати і поширювати будь-яку інформацію, тим більше, що все, що друкується виданнями МАУП, є правдивим і об’єктивним, незважаючи на те подобається воно Рабиновичу чи ні.
Враховуючи викладене, просимо:
1. Перевірити наявність у публікації В. Рабиновича в газеті «CN «Столичные новости» матеріалів, які розпалюють міжнаціональну ворожнечу, і притягнути його до встановленої законом відповідальності, оскільки ці дії носять систематичний характер.
2. Перевірити наявність в публікації ознак злочину, відповідальність за вчинення якого передбачена ст. 383 КК України і порушити проти Рабиновича відповідне провадження.
3. Порушити проти В.Рабиновича кримінальну справу у зв’язку з умисним невиконанням ним судових рішень, у тому числі несплаті 2,5 тисячі гривень державного мита.
4. Перевірити інформацію В. Рабиновича щодо вчинення проти МАУП репресивних дій, допитати його, встановити замовників і організаторів їх (один із них – міністр освіти і науки С.М. Ніколаєнко) і притягнути до встановленої законом відповідальності.
Секретар Наглядової ради МАУП
В. КОРОТКІН