ПРОКУРАТУРА ОПРОТЕСТУВАЛА РОЗПОРЯДЖЕННЯ ЧЕРНОВЕЦЬКОГО ПРО ПІДВИЩЕННЯ ТАРИФІВ

Прокуратура Києва внесла до Київської міської державної адміністрації подання про незаконність розпоряджень щодо підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги.

Про це на сесії Київради заявив депутат Київради (фракція «Наша Україна»), голова постійної комісії з питань бюджету та соціально-економічного розвитку Володимир Присяжнюк. За його словами, КМДА має відреагувати на подання прокуратури і привести розпорядження до норм законодавства.

Шевченківський районний суд Києва також ухвалив рішення призупинити чинність нових тарифів на житлово-комунальні послуги, що були введені у столиці з першого грудня. Про це журналістам повідомила лідер фракції БЮТ в Київській міській раді Тетяна Меліхова. За її словами, з адміністративним позовом і клопотанням щодо скасування розпоряджень Київського міського голови про підвищення тарифів до Шевченківського райсуду столиці звернулась група депутатів Київради, зокрема вона, а також депутати Юрій Дмитрук, Олександр Клюс, Сергій Мельник. Згідно з ухвалою суду, призупинено чинність розпоряджень №№1574, 1575, 1576, 1577, підписаних мером 30 жовтня.

«Тобто ті розпорядження, які були одноосібно підписані в КМДА Київським міським головою Леонідом Черновецьким щодо підвищення тарифів в 3,4 раза, скасовані рішенням Шевченківського суду», — сказала Т. Меліхова.