ЯКЩО ЛІКАР ДАЛЕКО…

З покоління в покоління в народі передають рецепти, які допомагають припинити кровотечу при геморої, зменшити гемороїдальні шишки. Так, відомо про чудодійні властивості сирої картоплі. Її труть дуже дрібно, кладуть на поліетиленову підстилку.  Сидять на ній не менше трьох годин, постійно змінюючи картоплю на свіжонатерту. Таке лікування, як зазначають народні лікарі, дуже ефективне – за добу шишка, що сягала сантиметра, розсмоктується зовсім, або зменшується до розміру 0,2 мм.
Якщо хвороба не задавнена, допоможуть напари таких трав: гвоздики-трав’янки, герані лугової, кипарису, лапчатки сріблястої, орляка. Отож при кровотечі запарюють одну ст.ложку гвоздики-трав’янки, 0,5 літра окропу й настоюють поки охолоне, проціджують. Розділюють на 3-4 порції й випивають впродовж дня.
Герань лугову застосовують так: 3 ст. ложки трави заливають 0,5 л окропу, настоюють, поки охолоне. Випивають декількома порціями впродовж дня.
Беруть 2 ст. ложки хвої кипариса, заливають 0,5 л окропу, проціджують і випивають за три-чотири рази. Як розповідає професор народної медицини Євген Гапон, ця рослина чудово допомагає при фіброміомах, маткових кровотечах у жінок, оскільки нормалізує гормональний статус організму.