НА ДНІ ТУРНІРНОЇ ТАБЛИЦІ

Власне, стосовно останньої перспективи шанси були примарними. Головне завдання, що ставилося перед динамівцями у цьому матчі – був реванш за принизливу поразку (1:4) від «Стяуа» у першому турі, і взагалі – реабілітація перед вболівальниками за провальний євросезон. Тепер, при бажанні, можна говорити про спокутані динамівцями гріхи. Хоча повноцінним успіхом нічийний результат матчу, який цілком влаштував суперника, назвати можна з великою натяжкою.
Головним мірилом реабілітації динамівців можна вважати сам рівень гри команди, для якої окрім турнірних очок на кін було поставлено честь мундира. Попри передматчеві заяви керівництва ФК «Динамо» якогось очевидного  переконливого бажання команди поновити добряче підмочену репутацію не проглядалося.
З перший хвилин «Стяуа» заходилася атакувати ворота динамівців, вдало комбінуючи на підступах та в штрафному майданчику гостей. Тільки ці дії румунів змогли пробудити киян, і ті згадали про своє «історичне завдання» у звітному матчі. Після чого суперники обмінялися небезпечними випадами. Спочатку Юсуф не влучив з гострого кута у порожні ворота. Невдовзі румуни вивели Теро сам на сам з Шовковським, проте той не зміг нормально розпорядитися м’ячем.
Наступне відносне затишшя на полі дещо несподівано перервалося результативним ударом зі штрафного румунського легіонера «Динамо» Флоріна Черната. Певною мірою до співавторів цього голу можна віднести з-півдесятка гравців обох команд, які не влучили по м’ячу, і в такий спосіб дезорієнтували голкіпера господарів. Якби там не було, але прикметною є така ознака. Єдиний гол у складі киян забив колишній гравець «Динамо» (Бухарест) – непримиренного супротивника «Стяуа» на національній арені. От вже чиї честолюбство й амбіції отримали результативне втілення.
В інших динамівців згадані риси також час від часу проявлялися, але в недостатній кількості для того, аби створити щось більше, ніж у підсумку ми побачили на табло. І справа не тільки в деяких неточних ударах та відмінених арбітром голах. Дії оборонної лінії «Динамо» також дуже віддалено нагадували команду, що поставила за мету будь-що довести, що її гравці не в тім’ячко биті. Тільки румуни підвищували темп, у захисті киян з’являлися «дірки». Однією з них на 69-й хвилині скористався Діке, зрівнявши рахунок за допомогою рикошету від ноги перед цим красиво обіграного ним Родріго. З одного боку можна вважати випадком рикошет, після якого м’яч наче спеціально підкручений влетів у «дев’ятку». А з іншого – випадковістю є те, що румуни забили саме в такий спосіб, а не в підсумку якоїсь іншої комбінації, яких їм чимало дозволили провести динамівці.
Відтак, у підсумку 1:1, а також нічия в іншому матчі групи «Реал» – «Ліон» – 2:2 за тур до завершення групового турніру розставила всіх по своїх місцях. Тож заключні зустрічі «Динамо» – «Реал» та «Ліон» – «Стяуа» можуть вирішувати лише питання престижу та фіксованих преміальних від УЄФА.

Післяматчеві коментарі тренерів
Анатолій Дем’яненко («Динамо»): «Я вдячний команді за гру. Ми не заслужили нічиєї, адже забили три голи. Якщо ви знаєте, роботу суддів я не обговорюю. Гра у нас вдалася, мою настанову на гру хлопці виконали».  
Козмин Олерою («Стяуа»): «Зустріч видалася бойовою. Ми добре почали, але не реалізували моменти, пропустили гол і допустили ще два небезпечні моменти біля своїх воріт. Проте мої гравці змогли переломити хід поєдинку, зрівняти рахунок, і в підсумку добитися права на участь у Кубку УЄФА. Вважаю добрим такий результат, враховуючи, що це наша перша участь у груповому турнірі Ліги чемпіонів».  
Олександр НАКАЗНЕНКО

Ліга чемпіонів УЄФА.
5 тур. Група «Е»

«Стяуа» (Бухарест, Румунія) – «Динамо» (Київ, Україна) – 1:1
Голи: Діке (69) – Чернат (29).
«Динамо»: Шовковський, Родольфо (Гавранчич, 46), Маркович, Родріго, Юсуф, Каддурі, Белькевич, Гусєв, Чернат (Рінкон, 78), Клебер (Мілевський, 67), Шацьких.
«Реал» (Мадрид, Іспанія)– «Ліон» (Франція) – 2:2