ТРЕНЕР «ШАХТАРЯ» ЗГАДАВ ПРО УКРАЇНЦІВ

  Динамівці пояснюють втрату очок ігровим спадом після попередньої перемоги над «Шахтарем». Натомість нічия з лідером чемпіонату додала «Карпатам» наснаги у протистоянні з мерією Львова за стадіон «Україна».
Після програшу динамівцям донеччани були сповнені бажання реабілітуватися перед своїми вболівальниками, а заодно скоротити відставання у турнірній таблиці. Аби досягти цього, наставник гірників Мирча Луческу у домашній зустрічі з «Чорноморцем» наважився на досить несподіваний як для нього крок – у стартовому складі «Шахтаря» вийшло аж п’ятеро українців. Давненько такого не було. Вже на сімнадцятій хвилині гравець національної збірної України, що частенько гріє лаву запасних у своєму клубі, Олексій Білик відкрив рахунок. За п’ять хвилин його подвоїв бразилець Жадсон. Таку перевагу донеччани зберегли до фінального свистка, завдяки чому скоротили з шести до чотирьох очок відставання у гонитві за «золотом» шістнадцятого чемпіонату України з футболу.
Тож нині «Шахтар» зберігає теоретичні шанси наздогнати «Динамо» на проміжному фініші. Тобто у боротьбі за так зване «зимове чемпіонство». Оскільки нинішнього року в чемпіонаті України буде проведено 16 турів, а 2007 року дограють решту – 14 турів. Проте шанси гірників піти на зимову перерву у ранзі лідерів суто теоретичні. Навряд чи «Динамо» дозволить себе випередити. У наступному 15-му турі «Динамо» зіграє на своєму полі з київським «Арсеналом», а «Шахтар» у Запоріжжі з «Металургом». У 16-му турі гратимуть: «Чорноморець» – «Динамо», «Кривбас» – «Шахтар».
Найбільших перестановок можуть зазнати команди, що борються за 3–4 місця – «зону УЄФА». У цій когорті команд несподіванки трапляються відчутно частіше. Так, у звітному 14-му турі «Таврія» перемогла «Металіст», а «Ворскла» – донецький «Металург».
Олександр НАКАЗНЕНКО
Фото з офіційного сайту ФК «Динамо»