РОЗСІЧЕННЯ БРОВИ КЛИЧКА ПРИСКОРИЛО ЙОГО ПЕРЕМОГУ

Український боксер Володимир Кличко, перемігши американця Келвіна Брока, захистив свій чемпіонський пояс за версією IBF. Втім, перемогу Володимира Кличка переконливою не назвеш. Попри те, що бій було завершено достроково технічним нокаутом. Значною мірою у цьому провина суперника. Бій розпочався досить мляво. Не минуло й хвилини, як Брок почав клінчувати, не давав нормально вести поєдинок ні собі, ні Володимиру. Сценарій двобою розгортався наче ззаду наперед. Останні раунди виявилися швидшими, динамічнішими, насиченими комбінаціями, а отже, й цікавішими, ніж перші раунди.

Ще б пак. Кличко довго очікував, придивлявся до суперника. Тільки з п’ятого раунду почав використовувати свою праву руку. У шостому раунді він кілька разів нею серйозно влучив у суперника. Натомість і сам отримав розсічення брови. Схоже, що саме воно й спонукало Володимира до активніших дій, і, як наслідок, нокауту у сьомому раунді. Адже з’явилася реальна загроза повторення сценарію  відомого поєдинку Віталія Кличка проти Леннокса Льюїса. Тоді розсічення стало причиною присудження поразки українському боксеру.
У звітному двобої така ж неприємна перспектива виникла перед Володимиром. Адже Брок міг обрати практику влучання у рану Кличка. Аби упередити цю та інші можливі неприємності, Кличко активізував свої дії. «Розсічення активізувало мої дії, хоча я й до того лідирував за набраними очками», – сказав після бою Кличко. Як виявилося, американцеві багато й не треба було. Третє нормальне влучання правою в голову протягом сьомого раунду поклало опонента на ринг. Рефері вирішив завершити поєдинок. Воно й справді, перемогти претендент на пояс міг тільки завдяки хитрості або випадку. На щастя, обійшлося без цього. Як наслідок, у поєдинку переміг сильніший – Володимир Кличко. 
Після цієї перемоги природно продовжилися розмови щодо об’єднання чемпіонських поясів різних версій. Так Шеннон Брігс, який нещодавно став володарем чемпіонського титулу за версією WBO, перемігши його попереднього володаря білоруса Сергія Ляховича, прокоментував підсумок поєдинку Кличко–Брок наступним чином: «Я говорив, що Брок – зелений, як трава. Він виглядає любителем… Я вітаю Кличка, але він не виглядав на відмінно. Тепер ви бачите, чому його тренер Емануель Стюарт боявся бою зі мною. Справжній чемпіон світу – я!».
Традиційно стриманішим в оцінках був Володимир Кличко: «Я зацікавлений в об’єднанні чемпіонських поясів. Надважкому дивізіону потрібен єдиний чемпіон світу.  Брудні закулісні інтриги заважають цьому об’єднанню. Зараз я не вважаю себе справжнім чемпіоном, кращим з кращих. Таким себе може вважати тільки боксер, який зможе об’єднати пояси. Мені все одно з ким боксувати з-поміж інших чемпіонів – Валуєвим, Маскаєвим чи Брігсом. Дон Кінг обіцяв влаштувати об’єднавчий турнір. Сподіваюся, що він дотримає свого слова».

Фото з офіційного сайту братів Кличків