МОРОЗ ВИГРАВ СУД У ГАЗЕТИ «Україна МОЛОДА»

Шевченківський районний суд міста Києва 26 жовтня задовольнив у повному обсязі позовні вимоги голови Верховної Ради Олександра Мороза до газети «Україна молода».

Як повідомили УНІАН у прес-службі СПУ, за словами представника О. Мороза в суді Ярослава Романчука, «суд визнав відомості, поширені у статтях Дмитра Лиховія «Мороз у купальську ніч» та Івана Леонова «Триста Лимонів» до скрині Мороза?» такими, що є неправдивими, порочать честь та гідність позивача. Суд зобов’язав редакцію газети «Україна молода» у місячний термін після набуття судовим рішенням законної сили опублікувати спростування».
Ярослав Романчук також зазначив, що О. Мороз відмовився від свого права на матеріальну компенсацію за заподіяну моральну шкоду.
Від редакції. Газету «Україна молода» редагує Михайло Дорошенко — земляк та недавній радник Віктора Ющенка. За багатьма повідомленнями ЗМІ, Дорошенко активно використовував своє земляцтво та посаду в необхідному йому руслі, як і власну газету. Нині, наприклад, він надає шпальти для оббріхувачів МАУП з боку поплічників освітянського «псевдоміністра» Ніколаєнка, оскільки останній, як стверджують, діє за вказівками просіоністського президентського секретаріату. Що, власне, Дорошенко і підтверджує своїми публікаціями. Академії, вочевидь, доведеться наслідувати приклад О. Мороза, бо іншої мови, крім мови судових рішень, запопадливий Дорошенко, мабуть, не розуміє.