ВИЩЕ ГОЛОВИ НЕ СТРИБНЕШ

Втім, гостей донецького поєдинку 4-го туру Ліги чемпіонів як програма-мінімум влаштовував саме нічийний підсумок поєдинку. Досягши його валенсійці достроково здобули путівку до наступного раунду цього найпрестижнішого євротурніру.
Гравці «Шахтаря», яким, аби не втратити перспективу, потрібно було неодмінно вигравати, з перших хвилин серйозно взялися за справу. Вже на другій хвилині майстерний удар зі штрафного Жадсона у ближню «дев’ятку» – і рахунок відкрито. Протягом перших хвилин зустрічі гірники мали нагоди збільшити рахунок і, фактично,  вже протягом стартової п’ятнадцятихвилинки забезпечити переможний результат. Проте на десятій хвилині Матузалем поцілив у штангу, за п’ять хвилин Агахова з «забійної» позиції влучив у воротаря іспанців.
Здавалося, гравці «Шахтаря» неначе злякалися власної сміливості, виявилися неспроможними повірити у свій успіх. Відтак наступний гол влетів вже у ворота донеччан. Невдовзі господарі завдяки дальньому удару Фернандіньо знову повели в рахунку. Утримували перевагу аж до середини другого тайму. Допоки «Валенсія» після подачі кутового вдруге не зрівняла рахунок. Видається, гірникам бракує класу і витримки, аби вміло й розсудливо використовувати ігрову перевагу. Інакше, як пояснити такий провал в обороні, коли Айялі ніхто не завадив з шести метрів «розстрілювати» ворота?! Внаслідок чого на табло донецького стадіону зафіксовано остаточний рахунок, що влаштував суперників.
Олександр НАКАЗНЕНКО

Ліга чемпіонів.
4 тур. Група «D»
«Шахтар» (Донецьк, Україна) – «Валенсія» (Іспанія) –2:2
Голи: Жадсон (2), Фернандиньо (28) – Морієнтес (18), Айяла (68).
«Шахтар»: Шуст, Хюбшман, Чигринський, Левандовський, Фернандиньо (Дуляй, 89), Срна, Матузалем, Агахова, Рац, Чигринський, Брандао (Маріка, 75), Жадсон. 
«Рома» (Рим, Італія) – «Олімпіакос» (Пірей, Греція) –  1:1