ЗАМАХНУЛИСЯ, АЛЕ НЕ «ГРЮКНУЛИ ДВЕРИМА»

Київське «Динамо» на мінорній ноті завершило свій євросезон, зігравши вдома внічию 2:2 з мадридським «Реалом». Попри те, що ні в кого з суперників не було ніякої турнірної мотивації, для динамівців цей поєдинок мав принциповий аспект. До переможних звершень їх мало підштовхувати почуття провини перед уболівальниками за провалений євросезон. Хоча навіть перемога над титулованим клубом не стала б належним виправданням за осінні розчарування та моральні збитки, які принесли київські динамівці своїм уболівальникам. Але й виграти у напівосновного складу «Реала» «Динамо» не змогло, зігравши внічию 2:2

Здавалося, перемога так близько – динамівці вели два голи в рахунку аж до 86-ї хвилини. Справді, «Реал» був не той, що в другому турі Ліги розгромив «Динамо» 5:1. Особливих змін зазнала лінія оборони разом з голкіпером мадридців, які чи не вперше вийшли на матч такого рівня. Спочатку матчу цим почав користатися Максим Шацьких. На відміну від попередньої гри в Мадриді не знічувався, коли опинявся на ударній позиції. Як винагорода – два голи на його рахунку у ворота іменитого клубу. На жаль, в інших динамівців слабо проявлялося бажання «добити пораненого монстра», ще відзначитися у воротах іменитого клубу (винятком з цього можна назвати гру Гусєва та Михалика). Інші чи то побоялися чи то вирішили, що й цього достатньо для перемоги… Як виявилося, помилилися.

Попри те, що звітна гра для «Реала» у турнірному плані нічого не вирішувала, «галактикос» не забувають про честь клубу. Не скажеш, що програючи почали зі шкіри дертися, аби врятувати гру. Проте тільки-но мадридці відчували десь послаблення у стані динамівців, одразу намагалися ним скористатися. Удари Бекхема, Сальгадо, Роберто Карлоса не мали успіху. У тих епізодах кияни намагалися їм протидіяти. Натомість на останніх хвилинах при стандарті «загубили» Рональдо. Той цього їм не вибачив. Після матчу наставник «Динамо» Анатолій Дем’яненко розповідав про схему на стіні в роздягальні, де було розписано, хто повинен прикривати Рональдо у тому епізоді. Тепер нехай подарує цю схему на пам’ять тому, хто не впорався зі своїм ігровим завданням.

Коли динамівська перевага скоротилася до мінімуму, підопічні Анатолія Дем’яненка розгубилися, не змогли зосередитися, потримати м’яч – за що відразу поплатилися. Небезпечний прохід того ж Рональдо завершився пенальті, який чітко реалізував бразилець. «Динамо» попрощалося з єврокубками. Спочатку широко замахнувшись, аби «грюкнути дверима», але потім їх «причинило» легенько і з шанобою до такого іменитого клубу.

Олександр НАКАЗНЕНКО

Ліга чемпіонів УЄФА.

6 тур. Група «Е»

«Динамо» (Київ, Україна) – «Реал» (Мадрид, Іспанія) – 2:2

Голи: Шацьких (13, 27) – Рональдо (86, 88, з пенальті).

«Динамо»: Шовковський, Родольфо (Мандзюк, 34), Белькевич, Шацьких, Михалик, Гусєв, Мілевський (Ротань, 85), Несмачний, Юсуф, Родриго, Маркович.

«Ліон» (Франція) – «Стяуа» (Бухарест, Румунія) – 1:1