МЕНШИХ ЗАЛИШИЛИ «ЗА БОРТОМ»

Після четвертьфіналів Кубка України турнір залишили обидва представники нижчих ліг та разом з ними двоє вищолігових колективи. Причому ті, хто вище в турнірній таблиці – перемогли нижчих. Відтак четвірку півфіналістів склали виключно представники дивізіону найсильніших.

Безперечно, найбільшу інтригу являв поєдинок «Дніпра» та київського «Динамо». Нічия в Києві 1:1 надавала більше шансів на загальний успіх дніпропетровцям. Проте динамівці після невдалого виступу у Лізі чемпіонів з усіх сил намагалися реабілітуватися в змаганнях національного масштабу. У кубковому чвертьфіналі їм це вдалося. Попри те, що дніпряни всерйоз надумали перетнути киянам кубковий шлях і трималися на рівні у матчі з лідером національного чемпіонату.

Особливо у складі «Дніпра» старалися колишні динамівці Руслан Бідненко та Сергій Корниленко. Обидва вони побували на газоні у штрафному майданчику гостей. На перших хвилинах зустрічі – Бідненко. Неприхильний до «Динамо» арбітр мав би добру нагоду призначити пенальті у ворота Олександра Шовковського. Невдовзі по перерві динамівці відверто зіграли не в м’яч, а в Корниленка. Тут вже точно можна було вказувати на одинадцятиметрову позначку. Проте «виписаний» на цей матч з Бельгії арбітр виявився надто ліберальним.

Пенальті у цьому матчі не дочекалися. Навіть післяматчевих. Хоча суперники були досить близькими до цього. Оскільки основний час зустрічі закінчився з таким же рахунком, як і перший поєдинок цих команд. Як і в Києві першим забив динамівець Максим Шацьких. Цього разу йому вдався дуже красивий удар з меж штрафного майданчика у дальню «дев’ятку».

Після цього наставник дніпрян Олег Протасов зробив вдалу заміну, випустивши ще одного колишнього динамівця Олександра Мелащенка, який відзначився активністю і на добиванні зрівняв рахунок. Невдовзі Шацьких забезпечив динамівцям іншу перевагу – кількісну. Ліквідуючи його вихід сам на сам з голкіпером, змушений був порушити правила Володимир Єзерський, за що й побачив червону картку.

Схоже чисельна перевага динамівців надалі відіграла вирішальну роль у визначенні переможця. Атакували обидві команди, проте динамівці створили більше небезпечних моментів. Відтак не дивно, що переможний гол забили підопічні Анатолія Дем’яненка. Щоправда, вже у додатковий час. Добре «приклався» у ближній верхній кут воріт Артема Куслія київський нігерієць Юсуф.

Олександр НАКАЗНЕНКО