ПЛЮВОК В ДУШУ

Країна відмітила чергову, 73-тю, річницю Голодомору. Не кожна людина похилого віку могла дивитися на все те, що проходило, без валідолу і примиритися з безсердечною байдужістю нашого «демократичного суспільства».

Зокрема, побачили ми супершоу та численні « Гі-гі-гі та га-га-га» на телеканалах, «господарями» яких є представники такого «знедоленого» голокостом народу. Тільки на Першому національному, 5-му та 12-му каналах було висвітлено дивовижне лихо нашого народу.
Я не мав бажання та і можливості одночасно спостерігати висвітлення подій на всіх каналах та глибоко переконаний, що таке невігластво та хамство можливе тільки в пострадянській країні. В цей час, коли сотні тисяч засвітили свічки в скорботі за мільйонами загиблих від найстрашнішої смерті, яку придумало «цивілізоване людство» – смерті від голоду, на каналі «1+1» проходило грандіозне супершоу (назва то яка!!!) – «танці з зірками». Виступали «зірки», в яких моральне виховання явно не на належній висоті. Та що говорити про розмальованих дівиць та хвацьких парубків (надіюсь, що всі вони як не представники «старшого брата» то ренегати без роду та племені).
Був ще супермен Горбунов і «уважаємоє жюрі»!!! (Невже всі такі недотепи?) Готували це «супершоу» протягом двох місяців і не здогадувалися що презентація збігається з датою такої трагічної та для нашого народу події.
А мали б про це знати, якщо взяти до уваги, що всі наші професіонали при владі – колишні керівники (переважно секретарі та парторги відомої партії з атестатом ВПШ). Такого «проколу» при владі «робітників та селян» їм би ніхто не пробачив.
Не так давно ми сумували скорбили разом з «рідним телебаченням» з приводу смерті кількох росіян чи євреїв, які загинули в авіакатастрофі. Всі видовища були відмінені. Тоді при владі не було табачників. НАШЕ ГОРЕ ЇХ НЕ ХВИЛЮЄ. Цікаво, чи хто відповість в Державі УКРАЇНА за таке викличне хамство – за плювок нам в нашу душу. Може, про те спитати п.Табачника? – Це ж його «компетенція».
Л. МУХА,
політв’язень колимських таборів,
не реабілітований
м. Миколаїв
Львівської області