ПОРАДИ

КОКОС — ДАРУНОК НЕБЕС
Не так давно в широкому продажу з’явились у нас кокоси та різноманітні продукти з них. Наприклад, кокосова стружка. Багато хто думає, що це проста приправа, а виявляється, що кращих ліків для стимуляції роботи підшлункової залози годі й придумати: кокосове борошно містить велику кількість міді, цинку, а також гормонів, які зцілюють цей орган. Рецепт лікування простий: одну чайну ложку кокосового борошна вживають безпосередньо перед їдою 3-5 разів на день. Запивати ці смачні ліки треба звичайною водою.
КОРІНЬ ЛОПУХА — ЯК ЗНАХІДКА
В країнах Сходу обожнюють цю рослину, а тому культивують на земельних плантаціях. У нас лопух росте лише в дикій природі, але від того його цілюща сила не меншає.
Отож насамперед треба знати, що корінь лопуха містить інулін — речовину, необхідну для лікування діабету. Його збирають навесні й пізньої осені перед заморозками. Крім інуліну в корені лопуха містяться цінні рослинні білки, жири, глікозиди, дубильні речовини, фітонциди, ефірні олії. З мікроелементів — кальцій, магній, кремній, кобальт. Завдяки цим речовинам корінь зцілює сечостатеву систему, допомагає при порушеннях обміну речовин, подагрі й ревматизмі, лікує шлунково-кишковий тракт, а головне — підшлункову залозу. Корінь лопуха застосовують також при хронічних проблемах зі шкірою (екземі, псоріазі), а також для стимуляції росту волосся.
ЯК ОЧИСТИТИ КРОВ
Варто пам’ятати: якщо у вас захворювання шкіри, то насамперед треба очистити кров. Зробити це можна з допомогою чаю: беруть однакові частини кропиви, м’яти й череди, заливають склянкою окропу, настоюють 10 хвилин. Випивають впродовж дня маленькими ковтками. Курс лікування — два тижні.