ОДИН ТАЙМ ЗІГРАЛИ ВНІЧИЮ

Таке «досягнення» видали київські динамівці в четвертому турі Ліги чемпіонів зустрічаючись у Франції з «Ліоном».

 Загалом, цей матч завершився четвертою поспіль поразкою «Динамо» у груповому турнірі. Щоправда, на відміну від попередніх, цього разу з пристойним рахунком — 0:1. Прикро, адже наприкінці зустрічі у киян були можливості звести гру на нічию. Втім, не склалося. Відтак «Ліон» достроково вирішив питання виходу до 1/8 фіналу Ліги чемпіонів. Натомість «Динамо» вкрай ускладнило реалізацію свого завдання-мінімум — досягнути третє місце (з чотирьох можливих), яке б дало право продовжити виступи у Кубку УЄФА. Адже задля цього потрібно буде обов’язково перемагати на виїзді румунську «Стяуа». Та й навіть у разі цієї перемоги третє місце для «Динамо» не гарантоване.
Відтак, залишається тільки шкодувати за втраченими раніше можливостями, остання з яких трапилася у ліонському поєдинку. Передовсім, варто зазначити, гіпотетично близька нічия — значною мірою заслуга не стільки «Динамо», скільки деякої невизначеності й розслабленості «Ліона». У першому таймі французи мали переконливу перевагу. Коли вже на 14-й хвилині французи повели в рахунку, виникло побоювання щодо повторення сумних сценаріїв попередніх поєдинків за участю «Динамо», в яких кияни пропускали не менше трьох голів. Настільки стрімкою і витонченою виявилася триходівка «Ліона», що завершилася взяттям воріт Шовковського. Чим ближче до перерви, тим більше нарощували тиск господарі поля. На щастя, для динамівців, у деяких моментах французам забракло точності. В інших епізодах, особливо наприкінці першого тайму, кияни встигали «гасити пожежі» біля своїх воріт, що виникали внаслідок проникаючих атак ліонців до штрафного майданчика киян.   
Свисток на перерву був доречним. Оскільки після неї команди вийшли вже з іншим настроєм на гру. Відтак, динамівцям вдалося здійснити історичне досягнення для нинішнього групового турніру Ліги — другий тайм в Ліоні виявився першим, який підопічні Анатолія Дем’яненка звели внічию — 0:0. Щодо цього тренер французів Жерар Ульє дав таке пояснення: «Поставте себе на місце гравців «Ліона». Ви ведете в рахунку, уже однією ногою у плей-офф. Тут мимоволі розгубися, не знаючи, як грати за такої ситуації: оборонятися чи атакувати. Втім, я скажу, що «Ліон» намагався атакувати аж до фінального свистка… Можливо, другий тайм ми провели  не так інтенсивно, як першу половину зустрічі, проте і його варто занести до активу нашої команди».
Щодо останнього, то слід зазначити, другий тайм до свого активу ліонці можуть занести завдяки двом нереалізованим динамівцями реальним нагодам для взяття воріт. На 75-й хвилині Мілевський пробив поруч зі штангою. А за три хвилини Клебер з шести метрів головою спрямував м’яча прямісінько у  руки французького голкіпера Купе. Загалом, під завісу зустрічі відчувалася знервованість у діях господарів поля. Втім, динамівцям у свою чергу забракло витримки, аби скористатися з цього. Звісно, де ж їй взятися, якщо зараз у клубі повним ходом проводиться «полювання на відьом» у вигляді пошуків винних у цьогорічних єврокубкових невдачах?! Ці пошуки ініційовані президентом «Динамо» І. Суркісом, який у такий спосіб збирається перекласти особисту неспроможність керувати клубом на прорахунки своїх підлеглих. Тож не дивуйтеся, якщо наприкінці сезону для футбольної громадськості складу чималий «чорний список винних», в якому не знайдеться місця головному «натхненнику й організатору» нинішніх «звершень» динамівців — Суркісу.
Олександр НАКАЗНЕНКО,
cпівкоординатор
Громадського Руху
«ФУТБОЛ БЕЗ СУРКІСІВ»
Фото з офіційного сайту ФК «Динамо»

Ліга чемпіонів. 4 тур.
Група «Е»
«Ліон» — «Динамо»  — 1:0
Гол: Бензема (14)
«Динамо»: Шовковський, Гусєв, Родольфо, Гавранчич (Родріго, 46), Каддурі, Юссуф, Михалик, Чернат (Белькевич, 77), Ребров (Шацьких, 66), Мілевський, Клебер. 
«Реал» (Мадрид, Іспанія) — «Стяуа» (Бухарест, Румунія) — 1:0
Календар заключних матчів групи «Е»
5 тур, 21 листопада
«Стяуа» — «ДИНАМО»
«Реал» — «Ліон»
6 тур, 6 грудня
«ДИНАМО» — «Реал»
«Ліон» — «Стяуа»