ЧЕРНОВЕЦЬКИЙ ХОЧЕ ЗАТКНУТИ ПЕЛЬКУ НЕУГОДНИМ

Мер міста Києва Леонід Черновецький наступає на свободу слова. Саме так вважають працівники ВАТ «Агентство «Союздрук». Вони провели мітинг під стінами Київської міської адміністрації з погрозами, що якщо мер не дасть їм можливості отримати дозвіл на торгівлю газетами у 2007 році, то вони в листопаді виведуть на страйк розповсюджувачів преси в столиці.

Проблема, яка розгорілася навколо взаємин Черновецького і працівників «Союздруку», полягає в тому, що, мерія цілеспрямовано збирається скорочувати точки розповсюдження «Союздруку» і не дає їм можливості отримати дозвільну документацію на торгівлю в 2007 році.
— Мерія не видає патентів і вимагає, щоб ми збирали по 30-40 підписів в різних інстанціях на можливість поставляти киянам свіжу пресу в 2007 році. Вони збираються закрити більш ніж 700 кіосків, — розповіла начальник дільниці роздрібної торгівлі ВАТ «Союздрук» Валентина Мостова.
До мітингуючих працівників преси вийшла заступник мера Черновецького Ірена Кільчицька. Вона пообіцяла, що всі потуги київської мерії спрямовані на те, щоб столичні жителі могли купувати дешеві газети. За її словами,  київська мерія збирається поставити спеціальні кіоски для малозабезпечених у 2007 році, в яких газети будуть дуже дешевими.
Проте ці її обіцянки викликали хвилю обурень серед столичних працівників «Союздруку» і розповсюджувачів газет, які не розуміють, яким чином мерія збирається зробити пресу дешевою. Крім того, вони пов’язують дії мерії зі створенням інформаційної монополії в столиці і боротьбою Черновецького з неугодними йому виданнями. 
— Наскільки нам стало зрозуміло, нас позбавляють документації і де-факто можливості торгувати газетами в 2007 році для того, щоб Черновецький скуповував всі прибуткові кіоски з пресою в столиці. Це загрожує тим, що мерія вирішуватиме, які газети продаватимуться в столиці, а які  ні. Державні мас-медіа, які і так працюють на Черновецького, цензуруються ним і фінансуються із столичного бюджету, продаватимуться столичним жителям, а ті газети, які його критикують, які виживають за рахунок продажу в наших кіосках, збанкрутують. До цього прагне Черновецький,  вважають працівники «Союздруку».
Дії адміністрації столиці протестуючі вважають «справжнім наступом на свободу слова, тишком-нишком». Крім того, було висловлено нерозуміння, чому ніхто з органів влади країни не реагує на те, що відбувається, зокрема чому мовчить Комітет зі свободи слова Верховної Ради, Президент і всі, хто вважає себе захисниками свободи слова. 
(«Ура-інформ»).