ЛЕППЕР — ПОЧЕСНИЙ ПРОФЕСОР МКА

31-го січня в Україну з дводенним візитом завітали віце-прем’єр-міністр Польщі з питань праці та соціальної політики Анджей Леппер та директор бюро партії «Самооборона» Януш Максим’юк.

В часі офіційних відвідин польські гості мали зустрічі з народними депутатами України, провідними політичними та культурними діячами, науковцями, дали ексклюзивне інтерв’ю на одному з телеканалів. Покінчивши з офіційними церемоніями та нудними зустрічами, польський віце-прем’єр, скориставшись запрошенням керівництва Міжрегіональної Академії управління персоналом, відвідав цей найбільший недержавний навчальний заклад. Візит засвідчив неабияку популярність МАУП за межами України. Спілкуючись з політиками та журналістами, пан Леппер відхилив безліч безпідставних звинувачень довкола цього візиту. Усвідомлюючи, що певним етнічно-політичним та олігархічним угрупованням вигідна сатанизація патріотичних середовищ, які протистоять їхнім злочинним намірам, Леппер засвідчив, що є давнім другом МАУП і президента МКА та лідера УКП Георгія Щокіна зокрема.
Політична партія «Самооборона» постала спершу як профспілка працівників сільського господарства в 1989 році. В 1992 році профспілка перетворюється на партію «Союз Самооборони», а з 2000 року — на «Самооборону Республіки Польща». З 2001 року партія здобула представництво в парламенті (Сеймі), і з тих пір відіграє важливу роль у формуванні внутрішньої та зовнішньої політики РП. Згідно зі словами п.Леппера, головною метою діяльності партії є недопущення, аби «виборені народом воля і демократія стали надбанням незначної меншості, коштом зневаженої більшості». Леппер сміливо критикує перехід Польщі до ринкової економіки і не погоджується з умовами, які ставлять перед Польщею бюрократи з Європейського Союзу.
Рішенням Президії Міжнародної Кадрової Академії за багатогранну громадську і політичну діяльність, значний особистий внесок в економічний розвиток Республіки Польща, а також за зміцнення міжнародного співробітництва Президент МКА Георгій Щокін за рішенням Президії Міжнародної Кадрової Академії нагородив Анджея Леппера званням «Почесний професор МКА». За плідну політичну та законотворчу діяльність, а також за сприяння демократичному розвитку Республіки Польща директору Всепольського бюро партії  «Самооборона» Янушу Максим’юку було присвоєно звання  «Почесний доктор» Міжнародної Кадрової Академії.
Згідно із  здавна заведеною традицією, відразу після отримання почесної нагороди Леппер прочитав для професорсько-викладацького складу та студентів Міжрегіональної Академії управління персоналом лекцію, присвячену інтеграції Польщі до Європейського Союзу, та перспективи розвитку стосунків між Україною і Польщею.
— Ми прихильники того, аби кожен нарід самостійно вирішував власну долю. Європа мусить бути Європою Вітчизн. Ми проти єдиного наднаціонального уряду. Всі мусять бути рівними, а наддержавні органи покликані виключно для координації, але не для наказу.
Таке бачення майбутньої Європи, цілком збігається з переконаннями й керівництва Української Консервативної партії.
Торкаючись питання співпраці між УКП та партією «Самооборона», доповідач повідомив про укладені угоди щодо обміну досвідом політичної та громадської діяльності, розповів про плани щодо обміну представниками молодіжних підрозділів і запевнив, що ця співпраця сприятиме тому, що на найближчих виборах УКП знайде своє місце у Верховній Раді України, а «Самооборона» здобуде остаточну перемогу.
Вартим уваги є й політичний аспект цієї зустрічі. Попри шалений тиск сіоністських середовищ на Президента України, прокуратуру, й цілу низку міністерств з вимогою позбавити МАУП ліцензії на надання освітніх послуг, та зняти з реєстрації УКП, в світі існують політичні партії, котрі не бояться стати на захист правди й подати дружню руку моральної підтримки українським патріотам.
Олесь ВАХНІЙ