НАУКОВЦІ Б’ЮТЬ НА СПОЛОХ

В суверенній державі – українська мова, себто мова держави, опинилась на правах домогосподарки тоді, коли українці у своїй країні складають 85 відсотків від усього населення. Повсякденна преса – на 85 відсотків російськомовна, радіо, телебачення також, практично російськомовні, і крім того, не виховного значення, а розпалюють ворожнечу, відштовхують від усіх моральних принципів – іде пропаганда насильства, грабіжництва, вбивств, розтління молоді, а це вже слід кваліфікувати, як духовний геноцид української нації. Села доведені до повного занепаду. І все це в країні, яка багата на природні ресурси, де помірний клімат, працьовитий народ.
Кожен свідомий українець ставить питання: що ж сталося з Україною, з її талановитим і працелюбним народом? Що робити, як жити далі?
І в той же час, як після теплих літніх дощів, з’являються гриби-поганки, так і в Україні нині уже зареєстровано близько 150 різних партій, діють різноманітні чужорідні релігійні конфесії, жирують так звані олігархи, казнокради і бал правлять злочинці різних мастей та кольорів: червоного, біло-голубого і ін.
Хіба Уряд, Верховна Рада, Президент не в змозі виправити становище, чи це ставленики інших країн, які завданням своїм вважають розвалювання української держави, геноцид українського народу? Навіть у страшному сні не можна уявити (на жаль, люди, громадськість України не знають, що фактично відбувається) те, як сотні мільярдів (у доларах) грошей, зароблених мозолистими українськими руками і талантом її вчених, щорічно вивозять за кордон, розкрадають так звані олігархи. Уже продано більшу частину державних підприємств і банків зарубіжним ділкам, щоб все, що тут виробляється, не потрапляло навіть в українську державну кишеню (не кажучи вже про народ!), а прямо йшло за кордон і осідало на рахунках олігархів в банках зарубіжних країн, збагачувало їхню економіку. Сьогодні можновладці вже підходять до того, щоб пошвидше розпродати нашу землю, прекрасні чорноземи, і щоб українці стали «чужими на своїй землі»?!
Все робиться для того, щоб українську державу, український народ перетворити з власника своєї землі і її багатств на раба, прислугу.
Коли в Українській академії наук у 2006 році було здійснено науковий аналіз сучасного стану економіки, діяльності політичної еліти, в т.ч. партій, і обговорено його на Президії УАН, всі ми перебували у шоковому стані. Що це – некомпетентність державних чиновників і керівництва чи цілеспрямована злочинна дія антиукраїнських сил, які згуртувалися для знищення держави та її народу? Це «антикризова» чи «антинародна» влада?
Для встановлення істинних причин і розробки плану дій Президія УАН започаткувала і постійно проводить академічні науково-практичні слухання з гострих проблем життя держави й суспільства та за їх результатами буде інформувати український народ, і підвищувати його знання справи і політичну свідомість з метою спільних дій на захист багатства країни, прав і свобод українського народу, за українську Україну, добробут і процвітання людей.
УАН планує в березні-червні 2007 року провести академічні науково-практичні слухання з таких болючих проблем для України:
– сучасний стан економіки України, шляхи подолання кризи і пропозиції її розвитку;
– земля як національне надбання народу: шляхи розвитку аграрного комплексу;
стан української науки і освіти: пропозиції ефективного вирішення проблеми;
політична ситуація, розробка національної української політичної системи, місце і роль політичних партій, блоків і громадських об’єднань.
УАН надає величезного значення проблемі самоорганізації народу, спільним виступам, заявам і спільним діям з метою подолання політичного хаосу, інформаційної брехні, економічної кризи і розбудови держави на науково обґрунтованій платформі з урахуванням усіх чинників, і в першу чергу існуючого впливу близького і далекого зарубіжжя.
Нестерпними для повноцінного розвитку української нації є агресивно діючі неукраїнські релігійні конфесії. «У чиїх руках релігія, у того і влада», –  визначають вчені і політологи приналежність до релігії. Вся Україна повинна бути духовно і морально у складі Соборної помісної церкви, що дасть змогу створити єдиний дух і єдину ментальність всього українського народу. Ми підтримуємо створення важливих громадських організацій, а саме: самооборони українського народу, Національної економічної ради України і Національної політичної ради з питань розбудови держави і науки і покладаємо велику надію на результативність їхньої роботи.
УАН звертається до вчених, політиків і всієї громадськості, хто є патріотом і кому не байдужа доля України, взяти активну участь в академічних науково-практичних слуханнях з метою вироблення спільної програми дій.
Чергове слухання «Сучасний стан економіки України, шляхи подолання кризи і пропозиції її розвитку» відбудеться 15 березня 2007 року в Українській академії наук за адресою: м, Київ, вул. Семашка, 13 (II поверх).
Олексій ОНІПКО,
Президент Української академії наук,
лауреат Державної премії в галузі науки і техніки,
доктор технічних наук, професор