ПОРАДИ

ЛИМОН МОЖЕ ВСЕ
З досвіду народної цілительки Олени Світко
Ми звикли, що найперше лимон потрібен під час вірусної інфекції, аби не застудитися або, якщо це вже трапилося, прогнати хворобу. Проте цей чудовий фрукт має ще багато інших властивостей.
Наприклад, лимон вважається чудовим засобом для поліпшення травлення, оскільки стимулює утворення жовчі. Він також підтримує зв’язування кальцію в організмі, допомагає регулювати вагу тіла; позбавляє закрепів, прочищає печінку й нирки. Оскільки містить солі кальцію й глюкозу, дуже добре діє на серце. Тому від високого тиску, поганого кровообігу, судинних хвороб, склерозів, тромбозів можна позбутися, якщо застосувати лимонну дієту.
Тим,  хто має підвищену кислотність, не потрібно боятися лимона: справа в тому, що цей фрукт викликає в шлунку лужну реакцію.
В лимоні все цінне: м’якоть, жовта й біла шкірка. Останнім часом говорять про корисність лимонних зернят. Є дані, що ці зернятка ще древні мексиканці використовували для розчинення піску й каменів у нирках і жовчних протоках. А сучасні чеські натуропати почали виготовляти з лимонних і грейпфрутових  зерняток гіркі настоянки. Тому не потрібно боятися ковтати ці зернята – навпаки, вони принесуть користь.
У випадку запущеного ревматизму або артриту призначають по 10 лимонів на день. Але таку кількість можна вживати лише під наглядом лікаря.
У чистому вигляді сік лимона можна закапувати в ніс при мігрені (можна також прикласти до скронь дві дольки фрукту), шматочком лимона рекомендують протирати шкіру після укусу комара, бджоли, чи інших комах. Білою частиною лимона масують ясна для того, щоб зміцнити їх.
Напевно, це єдиний засіб, який може допомогти розм’якшити нарости на ногах, що утворилися в результаті відкладення сечової кислоти. Олена Світко радить з цією метою не лише щоденно пити лимонний сік, а й втирати шматочок лимона в нарости на кістках.
Корисно натирати на ніч лимоном і всю ступню, особливо якщо пітніють ноги чи є грибкові захворювання, з’явилися шпори, що не дають стати на п’яту.
А ще вчені виділили в лимоні водорозчинний йод, що сприяє розсмоктуванню вузликів в щитовидній залозі. Ось рецепт, яким можуть скористатися хворі на щитовидну залозу. Старанно вимивають дев’ять лимонів, кладуть в каструлю, заливають окропом і тримають 15 хвилин. Потім воду зливають. Лимони розрізають на чотири частини й перемелюють на м’ясорубці. До маси, що утворилася, додають мед у співвідношенні 1:1. Вживають по 1 столовій ложці тричі на день, запиваючи чаєм з трав. Так потрібно з’їсти 4 порції лимонів поспіль, тобто 36 лимонів, а потім перевірити стан щитовидної залози.
ІДЕАЛЬНИЙ ЗАСІБ
ДЛЯ ЛІКУВАННЯ НЕРВІВ
В емальовану каструлю налийте  літр кукурудзяної олії, додайте по 10 г кореня валер’яни, квіток і листя меліси, ромашки аптечної, буркуну жовтого, звіробою, собачої кропиви. Сухі або тільки-но зібрані трави мають бути геть покриті олією. Якщо одного літра не вистачає, додайте ще й варіть на слабкому вогні дві години. Нехай настоїться 12 годин, потім процідіть.
Отже, ви отримали ідеальний засіб для лікування нервової системи. Робіть масаж з цією масою чоловікові, який стомлюється й дуже нервує на роботі, дітям, які всього і всіх бояться. Масаж потрібно робити дуже ніжними рухами від копчика до шиї. При цьому потрібно промовляти текст, який би входив у підсвідомість людини, змінюючи на краще програму життя. Наприклад: «Ти нічого не боїшся», «Ти прекрасно навчаєшся в школі», «Я знімаю з тебе всі стреси», «Ти всього досягнеш у житті».
Такі масажі, якщо робити їх щоденно, можуть зробити диво: налагодити стосунки з неслухняною дитиною, повернути в сім’ю чоловіка.