ПОРАДИ

ОСТЕОХОНДРОЗ
НЕ ВИНИКНЕ, ЯКЩО НИРКИ ЗДОРОВІ
Якщо печінка – хімічна лабораторія організму, яка видаляє відходи, то нирки виконують функцію системи стічних вод.
Здорові нирки щодня фільтрують 100-120 літрів рідини. З них лише півтора літра виводиться як сечовина; решта рідини або вбирається шкірою, або виводиться через неї. Здорові нирки контролюють систему згортання крові й артеріальний тиск, оскільки в цих органах виробляється речовина, яка розчиняє згустки крові.
В давнину лікарі називали печінку й нирки взаємопов’язаними судинами: якщо в одному органі вміст рідини зменшується, то в другому збільшується. Наприклад, сечовина безперервно утворюється в печінці. Далі через кров потрапляє в нирки, а вже звідти виводиться з організму. Якщо нирки хворі, сечовина виходить погано, відкладається в судинах: саме тому виникають такі захворювання, як артрози, артрити, остеохондроз. Якщо хвора печінка, то утворюються так звані урати (сечова кислота). Саме вони відкладаються в судинах і суглобах і є причиною розвитку подагри.
Оскільки нирки виконують функцію регулювання кров’яного тиску, необхідно допомогти виводити їм сечовину. Таким засобом може бути рослинний чай: беруть по 25 г петрушки, солодки, плодів ялиці. Дві столові ложки суміші заливають літром води, варять півгодини. П’ють по дві склянки на день за 30 хвилин до їди. Впродовж дня випивають ще дві склянки.

РЕЦЕПТ ВІД АВІЦЕННИ ДЛЯ ЛІКУВАННЯ
НИРОК
Якщо ви вважаєте, що хвороба нирок пов’язана з переохолодженням цього органу, то візьміть сушений світлий виноград, вийміть з нього кісточки, а замість них в кожну виноградину покладіть горошину чорного перцю. З’їдайте по одній ягоді на день через кожних три години до зникнення болю в спині. Проте пам’ятайте застереження не менш геніального лікаря Галена, який вважав, що людям, схильним до епілептичних нападів, варто обмежити вживання чорного перцю.

ЇЖТЕ ЯБЛУКА
ЗАМІСТЬ ЦУКЕРОК
Відомо, що м’якоть яблук поліпшує функцію травлення, має сечогінну, жовчогінну, протизапальну дію. Кислі сорти натуропати радять вживати при діабеті. При анемії ще в середні віки призначали «залізні яблучні їжачки». Для цього 25 дрібних цвяхів мили, клали у воду й варили 20 хвилин з метою дезинфекції. Потім їх витирали і втикали в яблуко червоного кольору. Накривали чашкою й залишали на ніч. Вранці виймали всі цвяхи, рахували їх. Яблуко терли й з’їдали. При залізодефіцитній анемії вживають на день 2-3 таких яблука.
Цілителька свята Хільдегарда, яка жила в середні віки, рекомендувала при кашлі пити відвар із сухих яблучних очистків, а зернятка з’їдати для поліпшення функції щитовидної залози – там міститься необхідний для діяльності цього органу йод.

ЛІКУЄ ЗВИЧАЙНА СІЛЬ
Кажуть, що сіль можна заговорити, зарядити космічною енергією. Корисно після їди покласти крупинку солі під язик.
Солеві ванни – простий і ефективний метод зняття втоми і лікування хвороб суглобів. Для цього кам’яну сіль розчиняють у ванні, додають одну чайну ложку йоду.
ЯКЩО ЕНУРЕЗ
Цим хворим рекомендують давати на ніч шматочок чорного хліба, посипаного сіллю у формі хреста. Коли насипаєте сіль, читайте молитву.
З’ЯВИЛАСЯ ЛУПА
2-3 яєчних жовтки змішати з дрібною сіллю, втерти в суху шкіру голови, залишити на 5-10 хвилин. Змити таким відваром: 100 г кропиви або листя чи кореня живокосту проварити в трьох літрах води, дати охолонути.
МАСКА ДЛЯ ЗМІЦНЕННЯ ВОЛОССЯ
Житній хліб залити відваром чебрецю й материнки, додати один жовток, одну столову ложку кам’яної солі, стільки ж горілки й меленої кави. Нанести на шкіру голови на одну-дві години, змити водою.