ЗАКОЛОТ У ПАРТІЇ ЛУЦЕНКА

28 січня Львівська обласна організація «Вперед, Україно!« оголосила недовіру голові Юлії Лукіній. Відповідне рішення було прийняте 36 голосами ради обласної організації. Загалом цей орган налічує 55 членів.
В політичній партії «Вперед, Україно!«, яку останнім часом асоціюють з колишнім міністром внутрішніх справ Юрієм Луценком, стався чи не перший гучний конфлікт з моменту приходу його соратників у цю політичну силу. На недавньому з’їзді «Вперед, Україно!« до політради партії було обрано рідного брата Юрія Луценка – Сергія. Вся структурна вертикаль партії наповнилась активістами близької до екс-міністра громадської організації «Антикримінальний вибір«.
Своє рішення Рада пояснила системним ігноруванням Лукіною статутних норм та засад. Мова йшла і про перевищення службових повноважень, і про порушення принципу колегіальності прийняття рішень, і про недотримання норм внутрішньопартійної демократії.
У конфіденційній розмові з кореспондентом «ГПУ« один з членів ради обласної організації «Вперед, Україно!«, який побажав не називатись, заявив, що чашу терпіння переповнив контингент, який прийшов з Лукіною до партії. «Загалом це російськомовна публіка, яку важко запідозрити у патріотичній ментальності, що сповідується Юрієм Луценком та його командою. Ми розраховували, що це будуть активісти чітко помаранчевої орієнтації. Втім, виявилось не зовсім так. Хотілося б донести до Юрія Віталійовича, що з такими кадрами йому буде важко контактувати з галицьким електоратом,« – каже член ради.
А ще партійці скаржаться на те, що пані Лукіна не приховує факту роботи в львівському обласному штабі Леоніда Кучми у 1999 році. «У той час, коли Луценко був чи не найзапеклішим антикучмістом України«, – додають вони.
На підтвердження своїх слів львів’яни продемонстрували біографію Юлії Лукіної, яку вона особисто подавала перед обранням на посаду голови обласної організації «Вперед, Україно!«.
За матеріалами ЗМІ