СУРКІС ВИПУСТИВ ПАРУ

 
Ще місяць тому могло виникнути відчуття, що запланований на кінець грудня конгрес Федерації футболу України перетвориться на арену бою між суркісівським та ахметівським кланами.
Проте цього не сталося. Головний ініціатор потенційного конфлікту, голова Донецької обласної федерації футболу Борис Колесников взагалі не прибув на згадане засідання. Відтак за донецьких «відмахувався» президент Професіональної футбольної ліги (ПФЛ) Равіль Сафіуллін.
Користуючись нагодою президент ФФУ Григорій Суркіс, що називається, випустив пару, «наїхавши» на своїх опонентів. Чому подібне стало можливим, донецькі й не тільки говорили переважно у кулуарах. Тільки президент львівських «Карпат» майже відкритим текстом сказав про те, що інші не наважувалися говорити вголос. Тож цитата з виступу Петра Димінського: «Сьогодні ведеться суперечка, хто більше любить український футбол – ФФУ чи ПФЛ. Я дуже сумніваюся, що чемпіонат Європи 2012 року відбудеться в Україні».
Якщо хтось не зрозумів, то розшифрую. Суркіса вирішили не чіпати доки у квітні 2007 року не відбудеться конгрес УЄФА, на якому прийматиметься рішення щодо країни-організатора чемпіонату Європи-2012. Аби, бува, не сказав, що зурочили. Словом, жарким обіцяє бути наступний літній конгрес ФФУ.