ЧИМ НЕБЕЗПЕЧНА ЗАЙВА ВАГА

Насамперед тим, що надмірні накопичення жирової тканини призводять до швидшого зношування організму. Він, простіше кажучи, не витримує надмірних навантажень.

 Та чи всі товстуни й товстунки всерйоз задумуються над цим? Ожиріння, ця підступна хвороба, до пори до часу не супроводжується якими-небудь хворобливими відчуттями, за винятком хіба що підвищеної стомлюваності. Але так буває лише до певного часу, а тоді, коли зайва вага визначається вже не зайвими кілограмами, а зайвими десятками кілограмів, люди з жахом хапаються за голови – точніше, за проблемні місця – і починають підганяти свої габарити під ідеальні.
ЯК ВИРАХУВАТИ СВОЮ ІДЕАЛЬНУ ВАГУ?
Щодо цього існує дуже багато методик. Зазвичай люди користуються відомою формулою Брока, за якою нормальна вага людини є цифровий показник його зросту мінус 100 сантиметрів.
Аби визначити, чи є у вас зайва вага, достатньо глянути на себе в дзеркало. Проте цей метод не всім підходить. Дехто, подивившись у дзеркало, вважає себе гладким. Отож для того, щоб не сідати на дієту у той момент, коли, навпаки, треба набрати один-два кілограми, була винайдена формула ВМІ, що перекладається на українську мову як індекс ваги. Методика використання індексу ваги надзвичайно популярна в усьому цивілізованому світі.
Так, ідеальна вага обчислюється за формулою:
Індекс ваги = вага (кг): зріст (у метрах в квадраті).
Далі лишається співставити цифрове значення індексу ключем (ВМІ-індексом).
Якщо він менший 20-ти! – забудьте про схуднення, ваша теперішня вага й так нижча норми, тому потрібно терміново добирати кілограми, яких не вистачає.
Від 20 до 25 – фізіологічна норма, худнути не потрібно, але з оздоровчою, профілактичною та естетичною метою можна провести необхідну корекцію.
Від 26 до 30 – невеликий надлишок ваги. Рекомендується вибрати одну з дієт для профілактичного схуднення.
Від 31 до 40 – у вас зайва вага, саме час сідати на дієту серйозно й надовго.
Більше 40 – вам варто звернутися до дієтолога, оскільки маєте екстремально зайву вагу.
ЧИ ВАРТО ДОВІРЯТИ РЕКЛАМНИМ СПАЛЮВАЧАМ ЖИРУ?
На жаль, сучасна медицина насправді не володіє ефективними й безпечними методами спалювання зайвого жиру, як не володіла ними і колись. Відомо, що середньовічні ескулапи пацієнтам, які бажали схуднути, пропонували препарати ртуті, послаблюючі напої, а також клізми.
Щодо сучасних так званих фет-бернерів та інших не менш небезпечних спалювачів жиру, то можна сказати, що вони розраховані на абсолютне стопроценте здоров’я того, хто зібрався схуднути. Та чи є такі серед нас? Питання, звісно, риторичне.
Сьогодні достеменно відомо, що сучасні спалювачі жиру містять речовини, які викликають не лише аритмію й тахікардію у тих, хто страждає на серцево-судинні захворювання, але й цілий букет інших хвороб.
Багато фірм в надзвичайній таємниці продовжують працювати над створенням «еліксиру для повних». При цьому пошук анорексигенних засобів – тих, що обмежують апетит й пригнічують центри голоду й насичення – ведуть серед сполук ендогенної природи, які продукуються безпосередньо тканинами мозку… Чи потрібні тут ще якісь коментарі?
То як же бути із зайвими кілограмами? Звісно, найкращий метод – перестати багато і як заманеться їсти. Втім, можна вдатися й до перевіреного народного методу, що зовсім нешкідливо, а навпаки, дуже корисно для здоров’я. Отож, чудово допоможе очистити організм від шлаків настоянка колізії духмяної (золотого вуса). Для її приготування візьміть один великий листок рослини завдовжки 15-20 см або два менші, залийте подрібнену сировину 650-700 мл окропу і прокип’ятіть в керамічній або вогнестійкій посудині на слабкому вогні приблизно 15 хвилин. Закутайте посудину в щось тепле і дайте настоятися 12-15 годин. Після цього профільтруйте. Вживають настоянку по одній столовій ложці тричі на день за 20-30 хвилин до їди.