«БУКВУ» КУПИЛА ПОЛЬСЬКА КОМПАНІЯ

Польська компанія Еmpik, яка є частиною найбільшого польського інвестиційного фонду Empik Media & Fashion, придбала 65 відсотків акцій мережі книжкових магазинів «СКС «Буква» за 6,25 мільйона доларів.

Про це повідомив президент Еmpik Еял Лахав. За його словами, Еmpik придбала пропорційні пакети акцій у акціонерів «Букви» за 6,25 млн. доларів і тепер володіє контрольним пакетом у розмірі 65 відсотків.
Основну частину вкладених коштів Еmpik планує витратити на розвиток мережі. Так, у 2007 році планується відкрити більше п’яти мультимедійних гіпермаркетів у містах-мільйонниках України, а також розширити асортимент друкарської, аудіо- та відеопродукції. У 2009 році «Буква» планує збільшити оборот компанії з 20 мільйонів доларів до 65.
Варто відзначити, що для поглинання «Букви» в жовтні нинішнього року фонд New Europe Capital Fund LLP спеціально створив окрему компанію ТОВ «Книжкові Інвестиції», яка консолідувала активи «Букви» на одній юридичній особі, а потім продала контрольний пакет польському інвестору.
Інвестиційний фонд New Europe Capital Fund LLP був утворений в 2005 році, зареєстрований в США зі статутним капіталом 100 мільйонів доларів.
До поглинання Empik включала 77 книжкових супермаркетів в Європі, «Буква» включає 27 магазинів.