ПРАВІ РАДИКАЛИ ОБУРЕНІ ВИЗНАННЯМ ГОЛОДОМОРУ ГЕНОЦИДОМ

Посольство України в Москві закидали димовими шашками представники праворадикальних організацій — Євразійського союзу молоді і Націонал-більшовицького фронту.

 У такий спосіб було висловлено обурення тим, що Верховна Рада України визнала голодомор 1932-1933 років геноцидом українського народу.
В офіційному повідомленні однієї з організацій йдеться про те, що вони протестують не проти українського народу, а проти офіційного політичного курсу української влади, яка «кривдить багатовікову братську історію великоросійського і малоросійського народів». Нікого з учасників акції не затримали.
Прес-секретар посольства України в РФ Сергій Довбешко повідомив, що близько 17.00 повз будівлі посольства проходили троє чоловіків. Саме вони і кинули три петарди на його територію. Ніхто з працівників посольства не постраждав. Нині посольство готує відповідне звернення до російських компетентних органів, поінформував С.Довбешко.
Нагадаємо, Президент підписав Закон України «Про Голодомор 1932-1933 років в Україні», прийнятий 28 листопада Верховною Радою України. Документом встановлено, що Голодомор 1932-1933 років в Україні є геноцидом українського народу. Публічне заперечення Голодомору 1932-1933 років в Україні визнається наругою над пам’яттю мільйонів жертв Голодомору, приниженням гідності Українського народу і є протиправним.
МЗС Росії раніше не раз заявляю, що відмовляється визнати Голодомор актом геноциду, здійсненого проти населення України. Масовий голод, заявило російське МЗС, початку 1930-х років ХХ століття справді був багато в чому зумовлений політикою тодішнього керівництва Радянського Союзу. Проте проводилася вона не за національною ознакою, відзначав департамент інформації і друку МЗС Росії у зв’язку з обговоренням в пресі України голодомору 1932-1933 років.