ЛІДЕРИ ВИГРАЮТЬ: КОЖЕН ПО-СВОЄМУ

Вища ліга чемпіонату України відіграла цьогорічну частину турніру (перше коло сезону 2006/2007 плюс один тур другого). Залишилося зіграти один перенесений матч «Карпати» — «Арсенал». Тож маємо «зимового чемпіона» — київське «Динамо». На другому місці — донецький «Шахтар». Розрив чотири очки зберігся впродовж двох минулих турів.

Сценарій зустрічі «Чорноморець» — «Динамо» значною мірою нагадав попередній поєдинок киян проти своїх земляків — столичного «Арсеналу». Суперники так само на перших хвилинах вразили динамівські ворота, а ті, у свою чергу, дуже оперативно без видимих зусиль відігралися і вийшли вперед. У другому таймі лідер чемпіонату закріпив свою перевагу і дозволив одеситам забити тільки у доданий арбітром час.  
Інша річ виступ «Шахтаря» у Кривому Розі проти «Кривбасу». Тут донеччанам довелося добре потрудитися, аби вимучити мінімальну перемогу 1:0. Причому нічийний рахунок зберігався до вісімдесятої хвилини. Забив «Шахтар» на добиванні, відзначився Андрій Воробей, коли двоє його одноклубників перебували у положенні «поза грою». Грець з ним, це можна розцінити як «пасивний» офсайд. «Кривбас» був сповнений бажання будь-що відібрати у гірників хоч якісь очки. За кілька хвилин до завершення зустрічі донеччани збили у своєму штрафному майданчику нападаючого «Кривбасу» Васіла Гігіадзе. Проте арбітр пенальті не призначив. Наставник гірників Мирча Луческу, який відбуває дискваліфікацію поза тренерською лавою, тепер має бути задоволений таким суддівством.  Ось як прокоментував підсумок зустрічі головний тренер «Кривбасу» Олександр Косевич: «Я вважаю, що ми сьогодні не заслужили на поразку. Моментів ми створили небагато, та й реалізація підвела. Наприкінці зустрічі було два спірні моменти, але я не маю наміру їх коментувати, нехай розбираються інші».
Олександр НАКАЗНЕНКО

Чемпіонат України, 16 тур
«Іллічівець» — «Таврія»  —   1:0
«Чорноморець» — «Динамо»  —   2:3
«Металург» З — «Карпати»  —   1:2
«Зоря» — ФК «Харків»  —   0:1
«Металіст» — «Сталь»  —   1:0
«Металург» Д — «Дніпро»  —   1:1
«Арсенал» — «Ворскла»  —   1:0
«Кривбас» — «Шахтар»  —   0:1