КІСТКИ ТРІЩАТЬ? МЕРЩІЙ НА СОНЦЕ!
Коли в організмі не вистачає енергії, її альтернативним джерелом служить відкладення кальцію в кістках або всередині клітин. З часом цей процес призводить до того, що з’являється надто велика кількість атомів кальцію, які можна порівняти з попелом, що лишився від вогнища. На щастя, кальцієвий попіл (якщо його можна так назвати), легко переробляється, і, якщо енергії вистачає, атоми кальцію знову зчіплюються і так знову утворюється енергія.
Сонячне світло перетворює холестерин в шкірі на вітамін Д, який, у свою чергу, відповідає за процес повторного захоплення кальцію і його повернення в клітини і кістки, де він зв’язується в молекули й зберігається.
Ось яким чином енергія сонячного світла, що перетворює холестерин на вітамін Д, виявляє прямий фізіологічний вплив на механізм живлення клітин. Коли кальцій знову потрапляє в клітину, він приносить із собою інші необхідні їй речовини. В результаті клітина отримує матеріали для проведення «ремонтних робіт» і обміну речовин. Саме тоді додаткова енергія, яка потрапляє до клітини, використовується для зв’язування атомів кальцію.
Отже, холестерин виявляє суттєвий вплив на клітинний обмін. А тому підвищений рівень холестерину необхідно використовувати сповна.
Отож використовуйте сонячне світло для зниження рівня холестерину в крові і прискорення процесу формування кісток. Хтось, напевно, зауважить, що тривале перебування на сонці може призвести до раку. Тут варто нагадати, що пухлини виникають, коли людина веде малорухливий спосіб життя, п’є воду в недостатній кількості, не раціонально харчується.
З іншого боку, не варто чекати, сидячи в залитому штучним сонячним світлом офісі й чекати, що у вас нормалізується рівень холестерину й стануть міцнішими кістки.
Найкращим способом профілактики остеопорозу можуть стати ранкові сонячні ванни. Саме впродовж цих процедур підвищується природне засвоєння кальцію організмом.
Коли в організмі не вистачає енергії, її альтернативним джерелом служить відкладення кальцію в кістках або всередині клітин. З часом цей процес призводить до того, що з’являється надто велика кількість атомів кальцію, які можна порівняти з попелом, що лишився від вогнища. На щастя, кальцієвий попіл (якщо його можна так назвати), легко переробляється, і, якщо енергії вистачає, атоми кальцію знову зчіплюються і так знову утворюється енергія.
Сонячне світло перетворює холестерин в шкірі на вітамін Д, який, у свою чергу, відповідає за процес повторного захоплення кальцію і його повернення в клітини і кістки, де він зв’язується в молекули й зберігається.
Ось яким чином енергія сонячного світла, що перетворює холестерин на вітамін Д, виявляє прямий фізіологічний вплив на механізм живлення клітин. Коли кальцій знову потрапляє в клітину, він приносить із собою інші необхідні їй речовини. В результаті клітина отримує матеріали для проведення «ремонтних робіт» і обміну речовин. Саме тоді додаткова енергія, яка потрапляє до клітини, використовується для зв’язування атомів кальцію.
Отже, холестерин виявляє суттєвий вплив на клітинний обмін. А тому підвищений рівень холестерину необхідно використовувати сповна.
Отож використовуйте сонячне світло для зниження рівня холестерину в крові і прискорення процесу формування кісток. Хтось, напевно, зауважить, що тривале перебування на сонці може призвести до раку. Тут варто нагадати, що пухлини виникають, коли людина веде малорухливий спосіб життя, п’є воду в недостатній кількості, не раціонально харчується.
З іншого боку, не варто чекати, сидячи в залитому штучним сонячним світлом офісі й чекати, що у вас нормалізується рівень холестерину й стануть міцнішими кістки.
Найкращим способом профілактики остеопорозу можуть стати ранкові сонячні ванни. Саме впродовж цих процедур підвищується природне засвоєння кальцію організмом.
ЯК ПРАВИЛЬНО ПРИГОТУВАТИ ЧАЙ З МОЛОКОМ?
Перед приготуванням напою чашку добре прогрівають (заливши окропом), наливають в неї певну кількість молока та чайну настоянку. Досвід доводить, що лише в такій послідовності напій набуває доброго смаку й аромату.
Не всі знають, що чай сприяє засвоєнню молока, а тому цей напій корисний для тих, хто страждає на хвороби шлунково-кишкового тракту.
Перед приготуванням напою чашку добре прогрівають (заливши окропом), наливають в неї певну кількість молока та чайну настоянку. Досвід доводить, що лише в такій послідовності напій набуває доброго смаку й аромату.
Не всі знають, що чай сприяє засвоєнню молока, а тому цей напій корисний для тих, хто страждає на хвороби шлунково-кишкового тракту.
ДИВО-ЧАЙ З… ПЕТРУШКИ
Ця рослина вважається сечогінним засобом, а чай з неї віддавна використовують для поліпшення травлення. Він допомагає нейтралізувати сечову кислоту, а також запобігає появі подагри й ревматизму.
Чай з петрушки багатий на хлорофіл, кальцій, залізо, вітаміни А і С.
Щоб приготувати одну чашку чаю, дрібно нарізають пучок петрушки середнього розміру. Додають петрушку в ситечко для чаю і заливають окропом. Лишають заварювати на п’ять хвилин і випивають, додавши в чашку соку лимона для смаку.
Ця рослина вважається сечогінним засобом, а чай з неї віддавна використовують для поліпшення травлення. Він допомагає нейтралізувати сечову кислоту, а також запобігає появі подагри й ревматизму.
Чай з петрушки багатий на хлорофіл, кальцій, залізо, вітаміни А і С.
Щоб приготувати одну чашку чаю, дрібно нарізають пучок петрушки середнього розміру. Додають петрушку в ситечко для чаю і заливають окропом. Лишають заварювати на п’ять хвилин і випивають, додавши в чашку соку лимона для смаку.
ЧАЙ З ЖУРАВЛИНИ Й ЛИМОНА
На 4 порції беруть 4 чашки води, приблизно 300 г свіжої або замороженої журавлини, 40 г листочків м’яти, 1/2 чашки цукру.
Цей чай можна подавати як холодним, так і гарячим. Приготувати його можна за день до подачі на стіл.
В каструлю з товстим дном заливають 4 чашки води, всипають журавлину, доводять до кипіння. Коли плоди почнуть лопатися, збавляють вогонь, накривають каструлю і готують суміш, поки журавлина не стане м’якою (на це йде 10 хвилин). Листя м’яти кладуть у вогнестійкий глечик або чайник. Зверху ставлять ситечко й переливають журавлину, відтискаючи ложкою якомога більше соку. Додають півчашки цукру, перемішують, щоб він розчинився.
Ставлять в холодильник.
На 4 порції беруть 4 чашки води, приблизно 300 г свіжої або замороженої журавлини, 40 г листочків м’яти, 1/2 чашки цукру.
Цей чай можна подавати як холодним, так і гарячим. Приготувати його можна за день до подачі на стіл.
В каструлю з товстим дном заливають 4 чашки води, всипають журавлину, доводять до кипіння. Коли плоди почнуть лопатися, збавляють вогонь, накривають каструлю і готують суміш, поки журавлина не стане м’якою (на це йде 10 хвилин). Листя м’яти кладуть у вогнестійкий глечик або чайник. Зверху ставлять ситечко й переливають журавлину, відтискаючи ложкою якомога більше соку. Додають півчашки цукру, перемішують, щоб він розчинився.
Ставлять в холодильник.