ПОРАДИ

ХВОРОБА ВЕЛИКОГО КОХАННЯ, ПЕРЕЛЯКУ АБО ПЕЧАЛІ…

Це – епілепсія, одна з найдавніших хвороб людства. Вона й до сьогодні несе в собі таємницю. Як лише не називали її в давнину: і священною, й бісівською, й «місячною». Але й тоді деякі лікарі знали, як її лікувати.Так, доктор філософії й медицини Ф. Лоєвський про епілепсію писав так: «Ця хвороба трапляється від великого кохання, переляку, печалі або від глистів, які перекинулися на мозок, а також від багатьох інших причин».

В інших давніх книжках епілепсію пов’язують з фазами Місяця, вважаючи її ознаками лунатизм і розмови уві сні.

Вперше назва «епілепсія» з’явилася ще 500 років тому до нашої ери в грецькій книжці «Про священну хворобу». Автором тієї статті вважають самого Гіпократа. А в ІІ столітті цей термін вживається в рукопису Авіценни.

Ця хвороба не менш актуальна і в наш час. Виявляється, сьогодні у всьому світі хворіють на епілепсію більш ніж 50 мільйонів людей. Сучасна медицина має в своєму арсеналі немало засобів, здатних перемогти цю хворобу. Ефективними є й народні ліки. З давніх пір саме звіробій вважається одним із засобів, здатних перемогти епілепсію. Відомий знавець трав Олексій Попов сам страждав на епілепсію, але вилікувався за допомогою фітозасобів і потім не мав нападів хвороби впродовж 30 років. Тому й рекомендує він людям свій досить простий рецепт: одну столову ложку сухої трави звіробою залити склянкою води, кип’ятити 10 хвилин. Настояти півгодини, процідити. Вживати по півсклянки тричі на день.

ЗВІРОБІЙ ПІДНІМЕ НАСТРІЙ

А ще сучасні фітотерапевти вважають звіробій чудовим антидепресантом. Лікарі США й Європи призначають його при нервових виснаженнях частіше, ніж будь-які інші антидепресанти. Коли на початку 1980-х років було проведено клінічні випробування, то з’ясувалося, що застосування звіробою за легкої й помірної депресії дає помітне покращення. Медики здивувалися, а згодом дійшли висновку, що звіробій – це своєрідний мультипрепарат, що містить дюжину активних хімічних речовин.

Проте якщо депресія викликана вживанням наркотичних речовин, звіробій, вступивши у взаємодію з наркотиками, може депресію посилити.

НАСКІЛЬКИ ЛЮДИНА ХВОРА

ФІЗИЧНО, НАСТІЛЬКИ

ВОНА … – ТВАРИНА

Парадокси від Лууле ВІІЛМИ

Річ у тім, що тварина не здатна звільнюватися від стресів. Коли чаша наповнюється, все вихлюпується назовні у вигляді хвороб. Зокрема зі стану діафрагми можна довідатися, що собою являє людина – піднесену особистість чи принижену тварину.

Вгорі від діафрагми розташована енергія несправедливості. Символічно вона відповідає енергії бика. Якщо хтось почуває себе так, неначе він – бик, вирощений для того, аби ним користувалися, то це пропаща людина. Від самої людини залежить, худоба вона чи ні: хто є людиною, до того не ставляться, як до худоби.

Знизу від діафрагми розташована енергія упередженості. Символічно вона відповідає енергії вівці. Хто відчуває себе так, неначе є овечкою, з якої постійно стрижуть вовну, той і є овечкою…

А висновки тут прості. Дикі тварини виростають на лоні природи й мають почуття власної гідності. Домашні тварини, зокрема велика рогата худоба, належать до м’ясної худоби, їх із самого народження використовують на потребу людського шлунка. Дитина, яку виховують, виходячи з власних бажань, схожа на худобу, яка постійно страждає від несправедливості. Вона – ніхто, і її використовують залежно від того, наскільки вона подобається. Чим більше вона подобається, тим скоріше її використають. Чим сильніше вона напружується, затамувавши подих, тим товщою у неї робиться діафрагма. Врешті решт вона тамує подих за найменшої дрібниці. В критичний момент все це може з неї вихлюпнутися у вигляді звіриного гніву.