ДІЯЛЬНІСТЬ МІНІСТЕРСТВА ОСВІТИ ПЕРЕВІРЯТИМЕ ТИМЧАСОВА СЛІДЧА КОМІСІЯ ВЕРХОВНОЇ РАДИ

Комітет Верховної Ради з питань науки і освіти ініціює створення Тимчасової слідчої комісії, яка займеться питанням перевірки діяльності Міністерства науки і освіти щодо відмови у видачі дипломів про вищу освіту випускникам Міжрегіональної академії управління персоналом і закриття ряду філіалів академії. Питання про створення комісії буде найближчим часом внесено до порядку денного сесії ВР. Для ухвалення рішення необхідна підтримка 150 депутатів, відзначили в комітеті.

Приводом для створення Тимчасової слідчої комісії стали численні скарги з боку студентів МАУП, партій і громадських організацій на діяльність керівництва МОН, що перешкоджає роботі цього вузу, а також на корупцію в системі освіти.
Нагадаємо, в серпні 2006 року Міносвіти відмовило МАУП у видачі 4655 дипломів державного зразка для випускників 2005-2006 навчального року, мотивуючи це перевищенням ліцензійних обсягів, і ухвалило рішення про закриття ряду філіалів академії. МАУП назвала це рішення незаконним і оскаржила дії Міносвіти в суді.
Раніше Секретаріат Уповноваженого ВР з прав людини узяв на контроль питання захисту конституційних прав випускників МАУП, порушених в результаті відмови Міністерством освіти і науки видати їм дипломи про вищу освіту.
Крім того, в жовтні 2006 року Господарський суд міста Києва в рамках розгляду позову МАУП припинив наказ Міносвіти про анулювання ліцензій регіональних підрозділів МАУП. Суд також заборонив посадовцям міністерства і Держінспекції учбових закладів оприлюднювати яку-небудь інформацію про анулювання ліцензій регіональних підрозділів академії.